Cinema

Llibres, roses i pel·lícules

El Festival de Cinema de Barcelona-Sant Jordi torna divendres amb vocació d’arribar al gran públic

La pel·lícula La sociedad literaria y el pastel de piel de patata inaugurarà aquest divendres als cinemes Verdi la segona edició del Festival de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, conegut també com a Bcn Film Fest, amb la presència del seu director, Mike Newell. La seva temàtica literària i el fet que hagi estat dirigit per aquest cineasta britànic, conegut per films tan populars com Quatre bodes i un funeral i Harry Potter i el calze de foc, encaixen perfectament amb el perfil d’aquest festival.

“Volem projectar una imatge de festival popular, que tingui tot tipus de públic, no només l’específicament cinèfil, sinó el que li agrada veure una bona pel·lícula de tant en tant”, explica Àngel Romero, coordinador del BCN Film Fest, en una entrevista a aquest diari. El nom del festival també és una declaració de principis: “Volem vincular-lo a la diada de Sant Jordi, per això el situem al voltant del 23 d’abril, i vam pensar que seria una bona proposta fer un festival amb una secció oficial d’adaptacions literàries o basades en fets històrics.”

Consolidació

Àngel Romero diu que l’objectiu d’enguany és consolidar la proposta: “La primera edició va ser molt difícil perquè ens havíem de donar a conèixer, i ara, a la segona, volem consolidar-nos com un festival i una cita més de la ciutat de Barcelona, per al públic cinèfil i per al públic en general interessat en la cultura.” Per això han elaborat una programació de pel·lícules que es distribuiran en sales comercials, amb la qual volen igualar o superar els 8.000 espectadors de l’any passat.

La pel·lícula Roman J. Israel, per la qual van nominar Denzel Washington a l’Oscar, tancarà el festival el proper 27 d’abril. Alguns dels títols de la secció oficial són Rebelde entre el centeno, dirigida per Danny Strong i protagonitzada per Nicholas Hoult i Kevin Spacey, sobre el procés de creació de la novel·la El vigilant en el camp de sègol, de Sallinger; Mary Shelley, biopic sobre la creadora de Frankenstein, interpretada per Elle Fanning, o pel·lícules de contingut més polític com El escándalo Ted Kennedy o el film coreà A taxi driver. Los héroes de Gwangju.

Fora de competició es podrà veure Borg / McEnroe, sobre un mític partit que els va enfrontar a Wembley, i dos títols de temàtica musical: La música del silencio, de Michael Radford, amb Antonio Banderas, i Maria by Callas, documental que ofereix un retrat alternatiu de la mítica soprano.

Convidats

En total, s’hi veuran 35 llargmetratges. Hi ha una secció de comèdia amb cinc títols, una petita secció infantil amb dos films animats i un cicle pensat per als cinèfils, amb films clàssics d’Ingmar Bergman. Entre els convidats, també destaquen els germans Foenkinos, que presenten Algo celosa; la directora Elena Trapé i l’actor Miki Esparbé, amb el film Les distàncies, i Marta Díaz, que presentarà la producció de l’ESCAC Mi querida cofradía.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA