Música

Un festival cívic i solidari

Strenes s’alia en la seva ‘festa major’ amb les entitats socials i els comerços

El festival Strenes celebra aquest cap de setmana la seva festa major: dues nits de concerts gratuïts que tindran lloc, demà i dissabte, a la plaça Catalunya de Girona. Divendres hi actuaran, a partir de les 20 h i per ordre d’aparició, Pupil·les, el raper Valtonyc –que oferirà a Girona un dels seus últims concerts abans d’entrar a la presó pel contingut de les seves cançons–, la Fundación Tony Manero i Roba Estesa. Dissabte, a partir de les 18 h, les actuacions aniran a càrrec de Projecte Mut i La Iaia, i després de la retransmissió en directe i en pantalla gegant a la mateixa plaça de la final de la copa entre el Barça i el Sevilla, tindrà lloc el concert de Gertrudis, que obrirà a Girona la seva nova gira.

Però la festa major de Strenes no és només un seguit de concerts: dissabte a la tarda també es farà la divuitena edició de la Fira d’Entitats, organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social, en la qual una quarantena d’entitats presentaran els seus projectes solidaris a la ciutadania. A més, el festival dirigit per Xavi Pascual també col·labora amb aquestes entitats a través del seu got solidari: el got reciclable que s’ha d’adquirir per poder beure alguna cosa a les barres del festival. Una part dels beneficis derivats de la venda d’aquests gots, que reprodueixen la imatge del cartell de la festa major, es destinaran a finançar un projecte presentat per una de les entitats de la federació, que rebrà aquests diners la tardor vinent durant la celebració de la Nit del Voluntariat. Aquest any el got solidari també es pot adquirir, per 1 euro, en alguns dels comerços de l’associació Girona Centre Eix Comercial.

Concurs d’aparadors

Girona Centre Eix Comercial també ha col·laborat amb Strenes, organitzant un concurs d’aparadors decorats amb elements al·lusius al festival, en el qual han participat una vintena de comerços. Ahir es van lliurar els premis a la plaça Catalunya, en un acte al qual va assistir el regidor de Cultura, Carles Ribas. El primer premi ha estat per a Plastic Store; el segon per a La Lola; el tercer per a Montgràfic, i també hi ha hagut dos accèssits, per a Zeppelin i Busquets Festa.

Tony Manero ja és pare

La Fundación Tony Manero presentarà demà a Strenes Lugares comunes (Buenritmo Records), el seu vuitè disc en 22 anys d’història. El títol del disc té aquesta explicació: “Aquest és un disc que parla de la família, tant de la més directa i carnal com de la que tu mateix vas formant quan tries els teus amics. Per tant, parla de coses que tothom pot entendre i s’hi pot sentir identificat. Per això són llocs comuns”, diuen Miguelito Superstar (veu) i Lalo López (guitarra), que han dedicat als seus respectius fills un dels temes del disc, Bruno & Mia. “Dels nou components del grup, cinc som pares”, hi afegeixen. I això explica en bona part que aquest sigui “un disc lluminós, de dia, en contraposició a tota la nostra carrera musical, que és molt nocturna”. En aquest disc, la FTM ha mirat “amb més gratitud i emotivitat” els seus orígens: a mitjan anys noranta, quan el grup es va formar i triomfava l’acid-jazz, un dels estils que reprenen ara, en un disc madur, però sempre ballable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats