cultura

Obeses, en temps místics

El grup publica ‘Fills de les estrelles’, que avui estrena al Festival Guitar BCN

“Sovint tinc la sensació que soc l’altaveu de coses que la gent no s’atreveix a dir”, diu Tordera

Obeses reapareix amb Fills de les estrelles (Música Global), un cinquè disc en què el grup de Tona s’allunya de les reflexions “terrenals” d’àlbums anteriors i adopta una “mística” que és fruit de “la cruesa de la realitat que ens aborda”. “Hi ha els divertimentos de sempre, però també una profunditat existencial com no hi ha havia hagut mai en els nostres discos”, assenyala Arnau Tordera, polèmic líder d’un grup que va irrompre l’any 2011 amb l’afany de “desestabilitzar un panorama musical estandarditzat”. “Parlem del concepte propi de l’existència humana i el nostre temps o del que significa ser un ésser humà en aquest minúscul planeta on vivim.”

El primer senzill del disc, Ens en sortirem, escrit per Tordera pocs dies després de l’1 d’octubre, ha estat definit pel mateix Puigdemont com la “gran banda sonora del nostre procés”. “Va ser un dia tan intens que vaig tenir la necessitat de dir tot el que dic a la cançó a les persones que havien compartit aquell dia amb mi. La relació humana que es va establir entre persones que ni tan sols havien parlat mai va ser increïble.”

Fills de les estrelles té l’eclecticisme que sempre ha caracteritzat el grup (rock simfònic, cançó melòdica, pop, heavy i cuplet) i aquesta mescla de fanfarroneria i sentit de l’humor admirada per alguns però abominada per molts altres. “Volíem exaltar els sentiments dels nostres seguidors, aquest microcosmos d’herois i heroïnes que són una petita pàtria i que, per tant, necessitaven un himne”, diu Tordera quan se li pregunta per L’himne d’Obeses, en què proclama sense embuts: “Obeses som els més grans de l’univers.” Que en un altre tema parli dels “grupets catalans que no afinen”, d’altra banda, engreixarà la seva fama de pedants. “Tenim bona relació amb la immensa majoria de bandes”, diu tanmateix. “Hi ha qui s’ha sentit molest per algunes declaracions que he fet, però també qui, amb la boca petita, ens dona la raó. Sovint tinc la sensació que soc l’altaveu de coses que la gent no s’atreveix a dir.”

Obeses estrenarà Fills de les estrelles avui al Barts, convidat pel Festival Guitar BCN i, aquests pròxims dies, actuarà a Bescanó (22 d’abril), Manresa (27 d’abril), Vilanova i la Geltrú (5 de maig) i Granollers (19 de maig).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA