cultura

Anna Perera rep la I Beca N.J. Aragó

Anna Perera Roura ha obtingut la I Beca Narcís-Jordi Aragó, que atorga la Fundació Valvi conjuntament amb la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent, amb la qual treballarà un informe del llegat del periodista que dona nom al premi. Doctorada en filologia catalana a la Universitat de Girona, Anna Perera té dos anys per publicar un volum que anirà conformant la subcol·lecció Narcís-Jordi Aragó de la Biblioteca Valvi. La beca es va lliurar ahir en el transcurs de l’acte d’atorgament de les beques Valvi 2017/2018, que va tenir lloc a la seu de la Fundació.

Aquest any, les tres beques Miquel Martí i Pol van recaure en Francesc Montero, Rosa Maria Gil i Iolanda Vila. En primer lloc, la proposta de Francesc Montero consisteix en un volum específicament centrat sobre els anys de postguerra de Manuel Brunet, amb especial atenció a l’edició de materials inèdits que són a l’arxiu documental de l’autor. Tot i el seu caràcter aparentment miscel·lani, els diversos eixos de l’estudi mantenen una relació de complementarietat entre si: el cos central, el constituiran unes notes privades inèdites, precedides d’un estudi introductori, i completades per diversos materials. Pel que fa al treball de Rosa Maria Gil, aquest té la intenció de recuperar les històries de deu dones que entre el 1850 i el 1950 van ser les protagonistes en segon terme, però fonamentals alhora, de l’esdevenir de les generacions que han forjat la història de la família Masó. Finalment, Iolanda Vila pretén posar l’obra dramàtica completa de Palol a l’abast del lector actual amb la intenció de donar a conèixer la faceta menys coneguda de l’escriptor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia