cultura

El Museu d’Olot fa justícia amb Sadurní Brunet

Ha estudiat el llegat de més de 5.000 dibuixos i fotos d’aquest polifacètic artesà

En farà dues exposicions

El Museu de la Garrotxa d’Olot ha situat en el lloc que li pertoca el polifacètic Sadurní Brunet Pi (Vallirana 1886 - Olot 1958) arran d’una donació d’obres per part de la seva família. I així es fa justícia, perquè Brunet va dur a terme una intensa activitat creativa i professional en els camps de l’interiorisme, el disseny, la fotografia i diversos camps de l’art, que no sempre ha estat reconeguda.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga, ho ha exemplificat de forma clara: “Spielberg s’endú tot el reconeixement en les seves pel·lícules i la gent no s’adona que rere els seus èxits hi ha professionals rellevants”, va remarcar. El comissari de l’exposició sobre Brunet que s’inaugurarà a la Sala Oberta (19 de maig), David Santaeulària, hi ha coincidit i ha detallat que, per exemple, va participar en algunes de les obres de l’arquitecte Rafael Masó. Santaeulària és qui ha estudiat amb profunditat les obres llegades per la família i les que hi havia al fons del museu olotí.

La maqueta de l’altar major de Santa Eulàlia de Begudà (Sant Joan les Fonts), una sèrie de figures i casetes de pessebre i la maqueta de l’escenari d’un teatre –probablement una proposta per al Liceu de Barcelona– són alguns dels elements més destacables de la donació. Aquestes peces s’afegeixen a la que el seu fill va fer, el 2006, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa d’Olot d’un fons de 3.800 imatges i 1.220 dibuixos, que també són testimonis històrics.

El resultat de la investigació de tot aquest fons es materialitzarà en dues exposicions, un llibret i una pagina web.

LA XIFRA

5.020
documents gràfics
té el fons donat per la família: 3.800 són imatges i 1.220 dibuixos diversos.

Molta activitat durant l’etapa modernista

Sadurní Brunet va ser un polifacètic artesà amb una producció molt prolífica, especialment durant l’etapa modernista. Va decorar i complementar obres d’arquitectes com ara Alfred Paluzie, Albert Blasco, Rafael Masó i Joaquim Bassegoda. També va dissenyar comerços, va reformar cases i va fer encàrrecs diversificats per guanyar-se la vida com a marbrista de monuments funeraris, restaurador d’altars de temples gironins, etc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA