dansa

Ballet Catalunya marca identitat

Remi Wörtmeyer, ballarí principal i coreògraf del Het Nationale Ballet, avala la progressió de la companyia

Remi Wörtmeyer s’ha implicat fins al fons en el futur del Ballet de Catalunya. La demostració més evident és que ha construït una coreografia (a partir de la coincidència de Piet Mondrian i Serguei Prokófiev al París d’entreguerres) per a la companyia, tot just acabada d’estrenar. Avui (20 h) presenten Triple Bill (i una peça més) al Centre Cultural de Terrassa, la seva seu actual. A més del treball de Wörtmeyer, també hi ha una coreografia a càrrec de Katarzyna Kozielska, solista de l’Stuttgart Ballet, i un treball de Lorenzo Misuri (ballarí i coreògraf júnior del Ballet de Catalunya). Leo Sorribes, el seu director, signa un treball (fora de programa, perquè vol evidenciar que els joves de la companyia també tenen interès i oportunitat per crear els seus propis treballs).

Remi Wörtmeyer celebra comprovar com han anat creixent els intèrprets del ballet, alguns molt joves encara. La seva coreografia, per a 14 ballarins dels 21 actuals de la companyia (en setembre es volen fer proves per ampliar l’equip), s’inspira en els primers quadres abstractes de Mondrian, que es caracteritzen per unes línies que “projecten a l’infinit”. És una plàstica d’equilibris de colors que de lluny sembla prou uniforme, però “de prop es comproven textures fetes amb pinzell dins dels retalls blancs”.

El Het Nationale Ballet d’Amsterdam té més de seixanta anys d’història. És difícil poder comparar-la amb el Ballet Catalunya, que tot just ara arrenca. Evidentment, el Het “té diners” gràcies a les administracions i als mecenes i, des de fa anys, es fa un important treball per interessar el públic més jove a la clàssica convidant-los a accions amb els ballarins..Per Wörtmeyer, el principal interès del Ballet de Catalunya és que, ara, està forjant la seva identitat amb la qual es donarà a conèixer arreu. I confia a poder imprimir-hi el seu segell a partir de la coreografia de Mondrian i d’altres que es puguin anar presentant en un futur proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona