Música

Nyman obrirà Sons del Món

El festival també rebrà Sergio Dalma, Gloria Gaynor, Sau30, Orozco i Dausà i se situa entre els 4 grans de l’Empordà

L’històric grup de ‘reggae’ Inner Circle oferirà un concert gratuït al juliol a la platja d’Empuriabrava

El cèlebre pianista i compositor britànic Michael Nyman, conegut especialment per les seves bandes sonores per a films de Peter Greenaway i per a la pel·lícula El piano, de Jane Campion, oferirà el 6 de juliol vinent el concert inaugural de l’onzena edició de Sons del Món Vi & Music , que després d’haver celebrat l’any passat el seu desè aniversari, es consolida ara com “un dels quatre grans festivals d’estiu empordanesos”, segons el seu director, Xavi Pascual (Promo Arts Music). A més del ja anunciat concert de Gloria Gaynor, que el 4 d’agost tancarà el festival amb un concert a la Ciutadella de Roses dins la gira de celebració del 40è aniversari del seu himne I wil survive, l’apartat internacional del festival es completarà amb la històrica banda de reggae Inner Circle , que també està en plena gira commemorativa del seu 50è aniversari, i el 12 de juliol oferirà un concert gratuït a la platja d’Empuriabrava, on segur que no faltaran èxits com ara Sweat (A La La La La Long) i Bad Boys. El 13 de juliol, coincidint amb les festes del Carme d’Empuriabrava, també tindrà lloc a la platja la Festa Sons del Món, el contingut de la qual s’anunciarà la primera setmana de juny.

Laura Masramon continua sent la sommelier d’aquest festival de música i vi, que inclourà concerts de petit format –Manu Guix amb el seu piano; Judit Neddermann amb banda completa; Maria del Mar Bonet i el seu reivindicatiu Què volen aquesta gent, amb el guitarrista Borja Penalba, i Paula Valls amb la guitarra de David Soler–, als quals s’han d’afegir cellers empordanesos que també seran presents a Sons del Món a través dels vins seleccionats per Masramon per maridar-los amb la música dels artistes que actuaran als grans recintes de Roses i de Castelló.

Aquest any el calendari del festival queda estructurat en quatre blocs molt definits: començarà del 6 al 8 de juliol amb tres concerts a la plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries –Nyman, Joan Dausà i Sau30–; després tindran lloc les dues nits a la platja d’Empúriabrava; el cap de setmana del 20 i 21 de juliol es concentraran els concerts als cellers, i el darrer cap de setmana de juliol i el primer d’agost s’han programat quatre concerts a la Ciutadella de Roses: Els Catarres en programa doble amb Animal; Antonio Orozco, Sergio Dalma i el seu italianitzat Via Dalma 3, i, per acabar, Gloria Gaynor, disco queen sempre positiva que els darrers anys s’ha convertit en una habitual dels escenaris catalans.

El festival Sons del Món, organitzat amb el suport dels ajuntaments de Roses i Castelló d’Empúries, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona, té com a patrocinador principal el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la seva Ruta del Vi DO Empordà. El festival té un pressupost de mig milió d’euros i ja ha posat a la venda cap a 18.000 entrades –vora 3.000 més que l’any passat, comptant que els concerts d’Orozco i Catarres són a peu dret–, i l’objectiu és assolir almenys 20.000 espectadors de l’edició anterior, quan més de 6.000 persones van veure Chambao gratis a Empuriabrava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol