Còmic

Cultura

Palamós, nova vila del còmic

La Fira del Còmic neix amb la voluntat de créixer per convertir- se en un referent a Girona

La primera Fira del Còmic al Carrer, que es va celebrar ahir durant tot el dia a Palamós, va demostrar la bona recepció que té el món de la il·lustració. El buit que va deixar la Fira del Còmic de Torroella de Montgrí ha estat omplert amb una primera edició que, tot i la seva modèstia, va incloure més de dotze parades i la col·laboració de diverses editorials i entitats com ara el Club Star Trek España i el Club de Star Wars-Star Props, entre d’altres.

Superherois, còmics de línia clara, infantil i, també, autors van demostrar el seu potencial. Amb la presència de dibuixants com ara Esteve Polls, d’àmbit internacional, que ha treballat per a Tarantino a Django i El Zorro, El genet solitari i Els mercenaris, entre altres films. Polls és un dels impulsors del Saló de Còmic de Barcelona. També es va preveure l’assistència de Ricard Dilmé (Torna Serrallonga), Joan Codina Negre (Siset), Dani Zarzuelo i, finalment, Vicenç Martí. Josep Manel Cano, impulsor de la iniciativa, amb la complicitat de Fecotur, explica que fa anys que tenia intenció de fer-ho: “Pensem que Palamós té el potencial per acollir un esdeveniment d’aquestes característiques. La idea és, ara, haver assentat les bases per anar creixent. Treballem amb el concepte que van fer servir per crear el Festival del Còmic d’Angulema, a França.” Per Cano, amb una col·lecció personal de més de trenta mil còmics, el més important és poder passejar pels carrers, lluny d’un espai tancat on es fa pagar entrada: “Palamós disposa de molts racons per anar incorporant a la fira en la línia d’Angulema, que és el segon festival de còmic més important d’Europa.” Amb participació de botigues de la població i entitats, com ara l’Associació Tecnofan, que va crear un espai amb màquines recreatives o arcade, la fira va representar ahir un punt d’inflexió, que es complementa amb la botiga al carrer i altres iniciatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona