Cultura popular

El Cornamusam d’Olot es reinventa i s’actualitza

Un grup de joves ha pres el relleu als integrants de l’associació El Til·ler i s’encarregaran a partir d’ara d’organitzar el Festival Internacional de la Cornamusa que, aquest 2018, se celebrarà els dies 25 i 26 de maig i no a principi de juliol com fins ara. El nou El Til·ler ha apostat per reactualitzar el Cornamusam incorporant nous recorreguts, noves activitats i, sobretot, una nova filosofia a aquest festival referent de la música popular del darrer quart de segle al país.

La nova organització també ha impulsat la creació del grup musical RSK!, amb més de 30 músics confirmats. És un conjunt format expressament per a l’ocasió per músics locals vinculats a la música tradicional i al Cornamusam, per crear una macrocobla de ministrers. Aquest any, els principals noms del programa són RIU –principal grup de l’escena folk catalana–, els mallorquins BOC –un conjunt amb influències del metal i l’ska– i Marcel Casellas, que farà música electrònica amb el so dels sacs de Cesc Sans i Jordi Vallverdú, Xufu. Finalment, les xarxes socials i una nova pàgina web acaben de configurar aquesta reformulació del Festival Internacional de la Cormamusa d’Olot. Això no obstant, manté icones com ara les cercaviles i el ball de la cabreta, l’element del bestiari identificatiu del festival, i l’obertura del festival des del balcó dels espants de Sant Esteve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda