Lletres

El gironí més llegit

Enric Mirambell recorda avui Josep Maria Gironella, dins dels actes del centenari de l’escriptor a Girona

A la biblioteca Carles Rahola es pot veure ara l’exposició inaugurada l’any passat a Darnius

Enric Mirambell, cronista oficial de la ciutat de Girona, oferirà avui a la Casa de Cultura la conferència Recordant Josep Maria Gironella (19 h), dins dels actes commemoratius del centenari de l’escriptor, de qui s’ha dit que és “el gironí més llegit [...] del segle passat”, per l’èxit que en el seu moment van tenir alguns dels seus llibres com ara Los cipreses creen en Dios (1953), Un millón de muertos (1961) i Ha estallado la paz (1966). L’Any Gironella va començar l’any passat a Darnius, on Gironella va néixer el 31 de desembre del 1917, i a la població empordanesa es va inaugurar una exposició sobre la seva vida i obra que actualment es pot veure al vestíbul de la biblioteca Carles Rahola de Girona, fins al 31 de maig.

Dimarts vinent, l’arxiver municipal de Girona, Joan Boadas, i la tècnica de l’arxiu Anna Gironella parlaran sobre L’arxiu Josep Maria Gironella : Possibilitat per una recerca, a la seu d’arxiu (19 h).

El dimecres 23 de maig s’ha programat a la Fundació Valvi la conferència Terra Santa sense escàndol, a càrrec de Pere Codina i Gironella, promotor de pelegrinatges a Terra Santa i autor del llibre Vivències d’un gironí a Terra Santa (19 h).

La germana de l’escriptor, Carme Gironella i Pous, el recordarà el 28 de maig en una conversa amb el periodista Josep M. Bernils, a l’auditori de la biblioteca Carles Rahola (18.30 h), on el 29 de maig Joaquim Nadal, director de l’Institut de Recerca en Patrimoni Cultural, parlarà sobre Josep Maria Gironella i la ciutat de Girona (18.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia