cultura

La República neix amb empenta

El número 0 supera els 24.000 exemplars venuts i arriba a gairebé 51.000 amb El Punt Avui

Les xifres que va assolir el número 0 de La República són espectaculars. L’edició en paper es va esgotar en 996 dels 2.124 punts de venda; una dada molt significativa si tenim en compte la diversitat de l’oferta periodística i el fet que es tracta d’una publicació novella. A més a més, el percentatge de punts de venda en què La República es va esgotar es manté molt homogeni en bona part del país; una mostra de la bona rebuda que hi ha hagut a tot el territori. Així, a Barcelona el pes dels llocs en què es van vendre tots els exemplars arriba al 54%, mentre que a Lleida es va situar en el 41%; a Girona, en el 58%, i al Camp de Tarragona i l’Ebre, en el 60%.

En xifres absolutes, les dades indiquen unes vendes de més de 24.000 exemplars, als quals cal afegir els que es van distribuir l’endemà diumenge amb El Punt Avui. En aquest sentit, l’efecte República també es va deixar sentir en les vendes de l’edició dominical d’El Punt Avui, que es van incrementar un 54% el primer dia que encartava el nou setmanari. En total, les dades de vendes de La República es van situar en gairebé 51.000 exemplars.

Les subscripcions també avancen a un ritme significatiu, amb gairebé un miler de lectors que s’han volgut fidelitzar al nou producte, ja sigui en la versió en paper o en digital. Entre els que han optat per l’accés digital hi ha ciutadans d’arreu del planeta, des de Tòquio o Melbourne fins a Miami.

Vols fer-te republicà?

A partir del 26 de maig, La República serà al quiosc cada dissabte. La subscripció es pot formalitzar al web www.lrp.cat, amb un preu de 12 euros a l’any per l’edició digital i de 72 euros anuals per l’edició en paper més la digital. Tots els subscriptors rebran a casa el carnet de La República, i, en el cas dels abonats a l’edició amb paper, amb el carnet podran recollir-la cada dissabte a qualsevol quiosc de Catalunya. Els subscriptors d’El Punt Avui també rebran el setmanari cada diumenge amb el diari, si bé no tindran accés a la versió digital de La República. Finalment, els que estiguin interessats a recuperar el número 0 ho poden fer a través de qualsevol quiosc i encarregar-lo.

Estrena multitudinària del web i les xarxes socials

Amb poc més de dues setmanes de vida, el web de La República ha tingut gairebé 94.000 visites. Més de 16.000 usuaris ja han llegit els continguts del número zero a www.lrp.cat.

L’entrevista amb el president Carles Puigdemont ha estat la notícia més llegida de totes, amb més de mil visites. Pel que fa a les xarxes socials, el llançament del número zero ha fet pujar a Twitter els seguidors de @LaRepCat fins als gairebé 12.000. A la nostra pàgina de Facebook ja són prop de 3.000 els usuaris interessats en aquest projecte, que segueixen dia a dia les novetats de la publicació, que també té un compte de Telegram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona