Música

Gran Bambino

Smoking Bambino publica ‘Storm & Drunk’, el seu disc més ambiciós, presentat en directe ara fa un any

Esteve Saguer, nom de Smoking Bambino en la vida civil, calcula que ja ha gravat una quinzena de discos: sis amb The Dirty Club, dos amb Howlin’ Dogs, cinc àlbums i dos EP com Smoking Bambino i la banda sonora de la pel·lícula Darrere la porta, de Pere Solés i David Gimbernat. “Tot i així, fins ara no m’havia dedicat a buscar una discogràfica per editar la meva música i molt sovint em limitava a penjar els discos a internet. Però aquest disc és totalment diferent als altres. En realitat, és la música que sempre he fet, però ara acompanyat d’uns músics molt bons, així que vaig intentar trobar una mica de suport”, remarca el cantant gironí sobre Storm & Drunk, el seu cinquè àlbum, que acaba d’editar el segell barceloní Satélite K en CD –amb disseny de l’estudi aeiou i fotografies de Jordi Renart –, en una petita edició en vinil i, evidentment, en format digital a Spotify i altres plataformes. De fet, Smoking Bambino ja va presentar les cançons de Storm & Drunk ara fa més d’un any, el 27 de gener del 2017, en un concert a l’Auditori de Girona, acompanyat de gairebé tots els músics amb què va gravar el disc, produït per Genís Bou (saxo i flauta), el líder de The Gramophone Allstars: Vic Moliner (contrabaix), Aleix Bou (bateria), Pep Garau (trompeta) i Adri González (teclats). El resultat és un disc en què la molt personal veu de Smoking Bambino s’endinsa en sonoritats més negres i jazzístiques, tempestuoses i romàntiques. De fet, el títol del disc juga amb Sturm und Drang (“tempesta i empenta”), el moviment literari i artístic alemany precursor del romanticisme.

Ara, amb Storm & Drunk finalment editat, Smoking Bambino inicia les presentacions en directe, en quartet o en sextet, però durant el llarg procés que ha culminat en el disc, no ha estat parat com a compositor: “Aquest any he compost moltíssim. Durant uns tres mesos vaig tenir un període electrònic en què vaig fer una vintena de cançons sense cap guitarra, i seguint la línia del disc n’he fet unes 35 més. A l’octubre voldria gravar un altre disc.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA