cultura

Recerca propera

Els centres d’estudis locals i comarcals de les terres de Girona celebren avui la seva 23a trobada a Joanetes, al centre de cultura i natura Can Trona (10.30 h). El programa de la jornada, organitzada en col·laboració amb el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el centre cultural Can Trona, inclou diverses activitats, com ara l’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària; una presentació sobre La cultura de l’aigua a la Vall d’en Bas; una visita al molí del mas Perer i a Sant Privat d’en Bas, i una dissertació sobre els diferents projectes de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i de l’institut Ramon Muntaner.

Aquesta trobada s’organitza cada any en un municipi diferent per tal de promoure la relació entre els investigadors de l’àmbit local, i en cada edició s’obre un espai de debat al voltant d’un tema de recerca d’actualitat i sobre el patrimoni històric i monumental del municipi on se celebri.

D’altra banda, l’institut Ramon Muntaner i la Diputació de Girona donaran a conèixer en el decurs de les sessions que tindran lloc avui a Joanetes els noms dels guanyadors de les beques de recerca Francesc Eiximenis, en les seves dues vessants de ciències socials i humanes, i ciències naturals. Els projectes presentats han de fer referència a qualsevol d’aquests àmbits mentre se circumscriguin a les comarques de Girona, i estan dotats amb 4.500 euros cada un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia