Art

Fotografia còmplice

El Museu Dalí de Figueres exposa les imatges de l’artista que va capturar Robert Whitaker, un dels millors retratistes de The Beatles

Després de Philippe Halsman, Robert Whitaker. La Sala de les Loggies del Teatre Museu Dalí de Figueres es converteix de nou en l’aparador del Dalí més icònic amb una nova exposició temporal que reuneix una trentena de retrats que va fer-li el fotògraf Robert Whitaker, un dels principals testimonis dels swinging sixties i còmplice privilegiat del fenomen de masses de The Beatles. Les fotografies, que estaran exposades durant un any, formen part d’un fons de 707 imatges que la Fundació Dalí ha adquirit a la família del fotògraf, junt amb els drets de reproducció, i és la primera vegada que es mostren en un muntatge unitari, del disseny del qual han tingut cura Pep Canaleta i Àlex Gifreu, pel que fa al grafisme.

Dalí i Whitaker es van conèixer l’any 1967, tot i que el fotògraf assegurava que el primer contacte amb el pintor havia estat força anterior, quan els seus pares li van regalar un llibre sobre la seva obra que va entretenir-se a retallar per fer-ne un collage, segons va explicar la directora del museu, Montse Aguer. La relació entre els dos creadors es va allargar fins al 1972, període al qual pertanyen les imatges i en què el fotògraf va tenir accés a “la part més íntima” de Dalí, remarca Aguer, però també a “la més escènica”. Gairebé tots els retrats de l’exposició van ser fets a Portlligat, excepte dos de datats a París. El museu no descarta prolongar l’any que ve l’exposició de Whitaker amb una selecció de més fotografies del seu fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri