Música

Figueres viu el jazz

El 24è Festival de Jazz de Figueres, que vol acostar el jazz al públic, rebrà Sarah McKenzie i el Kirk Lightsey Trio

El Festival de Jazz de Figueres arribarà, entre el 15 i el 17 de juny, a la seva 24a edició, la quarta de la nova etapa, des que Joventuts Musicals de Figueres, amb el suport de l’Ajuntament, va decidir recuperar el festival després de dos anys en què no es va dur a terme. El festival figuerenc té com a prioritat acostar el jazz al públic no especialitzat, amb un grapat de concerts majoritàriament gratuïts que tenen lloc fora de les sales de concert.

La pianista i cantant australiana Sarah McKenzie (Bendigo, 1988) i el pianista nord-americà Kirk Lightsey (Detroit, 1937), que va ser membre del quartet de Dexter Gordon els anys vuitanta, són els dos caps de cartell internacionals del festival i també els protagonistes dels dos únics concerts de pagament, a La Cate: el divendres 15 hi actuarà McKenzie en formació de quartet (21 h, 12 euros), amb Geoff Cascoyne, contrabaix, que ha treballat amb Jamie Cullum; Joe Caleb, guitarra, i Adam Paché, bateria. La cantant, pianista i compositora presenta Paris in the rain, el seu quart disc i el segon que publica amb Impulse!, després del celebrat We could be lovers (2014). Paris in the rain és tota una declaració d’amor a la capital francesa, on resideix actualment McKenzie, una de les veus que està contribuint a la revitalització del jazz com a música per a audiències gens minoritàries. En aquest disc, l’australiana ha tornat a treballar amb Brian Bacchus, que ha produït Norah Jones, Gregory Porter, Lizz Wright i Andrea Motis.

El dissabte 16, Kirk Lightsey actuarà a La Cate (21 h, 12 euros) amb el trio que completen el contrabaixista grec Giorgos Antoniou i el bateria austríac Mario Gonzi. Més de seixanta anys com a músic professional avalen la trajectòria de Lightsey , que també resideix a París. Aquest gran pianista ha treballat amb músics com ara Chet Baker i Dexter Gordon, i com a líder ha publicat una quinzena de discos, entre els quals Goodbye Mr Evans (1994).

Al marge d’aquests dos concerts internacionals, el Festival de Jazz de Figueres oferirà totes aquestes propostes gratuïtes: el divendres 15 el festival s’obrirà amb un recorregut musical per places i carrers de la ciutat, en la millor tradició de Nova Orleans. El mateix divendres, la cantant Myriam Swanson i el guitarrista Amadeu Casas actuaran a la sidreria Txot’s (22.30 h) i el jove sextet Sunset Rhythm Kings ho farà a la plaça de La Cate (23 h), per continuar la festa després del concert de Sarah McKenzie.

Pel dissabte 16 també s’han programat els concerts de Mig Mama Montse, que celebrarà 30 anys de carrera, en formació de quartet a la plaça de l’Ajuntament (18 h); La Madam Boogie a Txot’s (22.30 h) i Zazu Osés, un octet que posarà swing a clàssics del pop i el rock, a la plaça de les Patates (22.30 h). El diumenge 17 tindrà lloc la quarta Mostra Jove a la plaça de La Cate (12 h), amb alumnes de l’Escola de Música de la Jonquera, La Flauta Màgica, el Casino Menestral Figuerenc i l’Escola de Música de Sant Gregori. A la tarda tindrà lloc a La Cate la projecció del documental Thelonious Monk: Straight, no chaser (18 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA