Art

L’art urbà, premiat

El premi Pinzell de Cuixart 2018 va guardonar ahir Belin, Alberto de Blobs i Marina Capdevila, a Girona

També s’han premiat la tasca de La Volta de Sant Narcís i el festival La Muga Caula

La capella de Sant Nicolau del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona va acollir ahir al vespre l’acte de celebració de la quarta edició del premi Pinzell de Cuixart. Les trajectòries artístiques en l’escena de l’art urbà de Belin, Alberto de Blobs i Marina Capdevila van ser guardonades.

Nascuda a Falset i reconeguda internacionalment, Marina Capdevila té un estil que es basa en l’ús de l’exageració per distorsionar situacions de la vida portant-les al punt extrem de la ironia. Dos dels seus leitmotivs són la gent gran i la vida quotidiana. Per la seva banda, Alberto de Blobs és considerat un dels artistes d’estil salvatge més actius. Escriptor de grafits, il·lustrador i creador multidisciplinari, ha obert camí en l’art contemporani des dels anys noranta, fusionant tot tipus d’experiències i vinculant el seu art amb les noves tecnologies. Pel que fa a l’artista de Linares, Belin ha fet realitat el seu somni gràcies a una passió que ha esdevingut ofici. Grafiter i escultor, s’expressa sobre murs, paper, tela i ceràmica. Ha exposat a Londres, Dublín, Madrid, Barcelona, Sicília i Los Angeles i ha inspirat artistes urbans de tot el món.

La Fundació Cuixart ha aprofitat l’acte per valorar la tasca, els projectes i les accions culturals que donen visibilitat a l’art i als seus creadors. En aquest àmbit ha premiat La Volta de Sant Narcís, per la dinamització de projectes culturals i pedagògics i la projecció d’artistes i joves creadors des de fa quatre anys. També han valorat l’experiència vivencial de la Trobada Internacional d’Art d’Acció La Muga Caula, amb Joan Casellas i Teresa Ramírez al capdavant, a més de la tasca de gestió de l’art urbà del Festival GarGar i de Mar López-Pinto, Jordi Solsona i Xavier Vilafranca, de la productora Binomic, que han convertit el poble de Penelles en un autèntic museu d’art urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA