Art

Nou web d’Inspai

El centre de la imatge de la Diputació estrena un web “molt més clar i funcional”, amb més de 36.000 fotos

Inspai custodia més d’un milió i mig d’imatges, de les quals unes 595.000 ja estan digitalitzades

Inspai , el centre de la imatge de la Diputació de Girona, va presentar ahir el seu nou web, “molt més clar i funcional” que l’anterior, en paraules de Natàlia Navarro, cap del centre, que actualment té la seu a la Casa de Cultura. El nou web, dissenyat per Iglésies Associats, facilita les consultes directes ja des de la pàgina principal, i permet encarregar imatges per a diferents usos, amb preus que es mouen entre els 4 euros, si es demana la foto per a un ús particular, i més de 600 euros, si és per a un anunci de televisió. També hi ha algunes imatges –actualment, unes noranta– que es poden descarregar gratuïtament perquè els seus autors van morir fa més de 80 anys.

Inspai custodia més d’un milió i mig d’imatges de les comarques gironines i d’altres indrets. El total d’imatges ja digitalitzades i descrites en el centre és de 595.327, però actualment n’hi ha 36.304 de visibles al web, ja que moltes encara s’han de revisar, de manera que el nombre d’imatges va augmentant cada dia. El nombre total d’autors, a part dels desconeguts, és de 891. El nombre de col·leccions i fons pujats al web és de 23 –entre ells, els de Jordi Soler i Miquel Ruiz–, i n’hi ha 5 de pendents.

El web s’estructura en sis blocs diferents: un de presentació d’Inspai, els seus serveis i el seu reglament; el d’imatges, que inclou la cerca avançada, els fons i col·leccions, i el tractament digital; l’apartat de documentació i cerca bibliogràfica; el de formació –conferències, jornades tècniques, i un professor itinerant de fotografia digital per a poblacions de menys de 10.000 habitants–; el bloc d’assessorament, que inclou el model de sol·licitud, i el de difusió i creació, amb les publicacions del centre, les exposicions –també virtuals, al mateix web– i el premi Joves Fotògraf(e)s.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda