Cultura

Aquest diumenge

amb el diari

Tots els festivals

El Punt Avui publica aquest diumenge un dossier especial de 56 pàgines amb la programació de prop de dos-cents festivals i cicles d’aquest estiu arreu del país

Petits, grans, mitjans, de pop, de rock, de clàssica, de teatre, de dansa, de música tradicional, de circ, amb to. L’oferta de festivals i cicles d’estiu no deixa de créixer any rere any, com es pot comprovar en El Punt Avui Dossier que els lectors trobaran aquest diumenge amb el diari i en el qual es recull l’oferta de prop de dos-cents esdeveniments d’arreu de Catalunya, però també de la resta dels Països Catalans.

Cap a dos-cents cicles i festivals que sumaran entre tots centenars d’actuacions en pobles petits, en indrets turístics, a les grans ciutats, en ermites i en cellers. Qualsevol indret és bo per escoltar música o veure dansa i teatre durant els mesos d’estiu.

Entre els grups i intèrprets amb més actuacions destaquen la cantant Judit Nedermann, el grup de rock folk Ebri Knight i els veterans Buhos, amb Volcans, una de les cançons que sonen més aquest estiu.

Els tres, més altres grups de gran tirada com Txarango, Roba Estea i Els Catarres, seran presents en nombrosos festivals per als joves com Canet Rock, l’Acampada Jove, el Clòwnia, el Tingladu, el Biorritme i el Mercat de Música Viva de Vic.

L’especial està estructurat en dues parts. En la primera es repassen un a un els esdeveniments més destacats de l’estiu, amb els grans festivals, com Peralada, Cap Roig de Calella, el Grec de Barcelona, el Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols i el de Pedralbes. Altres festivals que es destaquen són l’Arts d’Estiu de Pineda, el festival de Cambrils, els Estereofònics de Platja d’Aro, les Nits de Clàssica de Girona, el Festival de Torroella de Montgrí, el Portal Blau de l’Escala, els Sons del Món de l’Empordà, el festival de Música de Cadaqués, el Rock Fest de Santa Coloma de Gramenet, el Cruïlla i els dos que honoren la memòria del mestre Pau Casals, el que es fa al Vendrell i el que té lloc a Prada de Conflent, a la Catalunya del Nord.

És difícil triar entre algun dels grans noms del pop-rock nacional i internacional, de l’òpera, la música clàssica i el jazz que actuaran en aquests festivals estiuencs, però per damunt de tot destaquen els tenors Jonas Kaufman (28 de juliol a Peralada) i Andrea Bocelli (20 d’agost a Cap Roig), el saxofonista Maceo Parker (21 de juliol al Porta Ferrada) i l’eurovisiu cantant portuguès Salvador Sobral (5 de juliol al Pedrables i 14 d’agost a Pineda).

En la segona part, l’especial presenta una fitxa amb el nom, la població o les poblacions, les dates de celebració, totes les actuacions per dia i un web per obtenir més informació de cadascun dels prop de dos-cents festivals que la redacció ha pogut relacionar. La majoria són del Principat, però també n’hi ha uns quants de la Catalunya del Nord, del País Valencià, de les illes Balears i d’Aragó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.