Música

Valtònyc reapareix via vídeo al Concert per la Llibertat a Palma

El raper condemnat per les seves lletres fa una crida a la unitat i per continuar lluitant pels exiliats, presos i represaliats

Durant el concert a Mallorca s’ha escoltat el rap ‘No al Borbó’ i s’han cremat fotos del rei

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut popularment com a Valtònyc, ha reaparegut aquest diumenge a la tarda en un vídeo projectat en diverses pantalles durant el Concert per la Llibertat d’Expressió a Palma.

El cantant, condemnat a tres anys i mig de presó per injúries a la Corona, enaltiment del terrorisme i calúmnies, i que ara es troba fora de l’Estat, ha animat a “seguir lluitant” contra “l’escalada repressiva” de l’Estat espanyol. Segons ell, l’onada de repressió continua viva i és “fruit” d’haver agafat “amb pinces” el règim del 78.

En aquest sentit, ha avisat que “l’estaca només caurà amb organització, lluita i perseverança”. És per això que ha convidat a seguir lluitant “avui i demà” pels exiliats, els presos i els represaliats “que vingueren i vindran”. I ha advertit que no es pot fer “com si no passés res” davant d’un Estat que creu que no respecta “els drets bàsics i fonamentals”.

El raper, que des del mes passat només s’havia pronunciat des de les xarxes socials, ha explicat que ha decidit posar el seu cas al servei d’aquesta lluita i ha hagut de “prendre decisions personals que no han estat gens fàcils i fent molts sacrificis.

En aquest context, ha fet una crida a la unitat: “Jo tot sol no soc ningú. Això no va de mi, va de nosaltres. Dividides som poquetes, juntes som invencibles”.

Valtonyc ha demanat als assistents al festival que denunciïn com ell que “hi ha gent a la presó per haver enregistrat una baralla de bar amb el mòbil, companyes exiliades per defensar la República i la democràcia.

“Ens veurem aviat”, ha apuntat al final de la seva intervenció.

‘No al Borbó’

Aquesta tarda han actuat al Concert per la Llibertat d’Expressió artistes com David Caraben, el Senyor Oca, Anegats, La puta Opepé o La Gran Orquestra Republicana.

Els clams per la llibertat dels polítics catalans presos, els que resideixen a l’estranger, la reivindicació del rap com a fórmula de llibertat i les crítiques al rei n’han estat protagonistes. Fins i tot, durant l’actuació del raper Pablo Hasél s’han cremat fotos del monarca i s’ha sentit el rap No al Borbó.

Aquest matí han pujat a l’escenari del Palma Arena Maria del Mar Bonet i el raper Elgio. Bonet ha estat fortament aclamada després d’interpretar Què volen aquesta gent. En aquest sentit, ha lamentat que “és una cançó que està escrita fa molts anys però que s’adreça a la mateixa gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE