Música

La cobla, digna d’estudi

Impulsen una escola de música que formarà en instruments de cobla

És una iniciativa de la Fundació Metalquimia, l’Ajuntament de Girona i l’escola Claudefaula

Impulsar que els músics toquin el flabiol, la tenora, el tible o el tamborí és un dels objectius que s’han proposat l’Ajuntament de Girona, la Fundació Metalquimia i l’escola de música Claudefaula. La iniciativa passa per crear una escola de música pionera per promoure la formació en l’estudi dels instruments tradicionals catalans, donar continuïtat al repertori creat per aquests instruments i acostar la cobla a l’alumnat més jove. El projecte, presentat ahir, està obert a persones de totes les edats, independentment del nivell musical.

La idea del projecte neix, com va destacar el vicepresident de la Fundació Metalquimia i impulsor del projecte, Josep Lagares, després que es va detectar el buit existent en la formació musical en instruments de cobla en els seus nivells elementals. A partir de la col·laboració que l’entitat té amb Claudefaula, va prendre cos la idea de crear una escola de cobla estable. Des del consistori es col·laborarà amb el projecte cedint els espais de les classes a l’Auditori de Girona i donarà suport logístic per tal de fer realitat aquest projecte, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural i musical de la ciutat i fer que sigui possible que tothom hi pugui accedir.

El projecte diposarà de la complicitat de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), el principal projecte musical de la Fundació Metalquimia. En aquest sentit, els músics de la Simfònica seran professors del projecte i Francesc Cassú, director de la Simfònica, serà també el director de la futura Cobla Claudefaula. “Girona fa una aposta molt important per la cultura, no tan sols per difondre-la, sinó que va més enllà, i aquesta nova escola encaixa perfectament amb aquesta aposta perquè parla de talent i crea múscul cultural.”

Aquesta nova escola començarà l’activitat el setembre de 2018 coincidint amb l’inici de curs escolar. Del 21 al 29 de juny es durà a terme una roda d’instruments perquè aquelles persones interessades puguin començar a prendre contacte amb els instruments. Les activitats de l’escola de cobla estaran integrades en la línia pedagògica de Claudefaula, de manera que els aspectes teòrics i pràctics, tècnics i interpretatius, estaran units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA