Art

Del Tapís al Brodat

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, presideix avui (19 h) la presentació del nou llibre sobre l’anomenat Tapís de la Creació a la mateixa Catedral de Girona on s’exhibeix aquesta joia medieval única al món. L’estudi, publicat dins la col·lecció ‘Memòria Artium’ que coediten diverses universitats catalanes, incorpora les últimes troballes i recerques que s’han produït en relació amb la peça, sobretot arran del complet procés de restauració a què ha estat sotmesa. La reinterpretació aflora en el títol mateix: El Brodat de la Creació de la Catedral de Girona, aposta decidida per la consideració del teixit com una cortina o un domàs litúrgic pensat per ser penjat, i no com una catifa o un tapís, que és en tot cas l’ús que se’n va fer en dates molt posteriors a la seva confecció. El llibre, coordinat per l’investigador Carles Mancho, no estalvia la controvèrsia, rebatent les teories divulgades per Manuel Castiñeiras en l’últim monogràfic dedicat fins ara al brodat, i reconeix, en canvi, les aportacions pioneres d’Enric Claudi Girbal i Pere de Palol.

En la presentació d’avui a la Catedral, hi assistiran, a més del bisbe, el mateix Mancho; la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé; el director del Tresor de la Catedral, Joan Piña, i l’historiador i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal, que serà l’encarregat de descriure i valorar l’obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia