Música

Cervià, recés musical

L’església de Santa Maria torna a ser l’escenari del festival de música, que, del 3 a l’11 d’agost, oferirà concerts de Maria Canyigueral, Cor Madrigal i Varvara

La pianista russa Varvara, que acaba la residència, oferirà dos recitals en format de trio

L’Associació Amics de Cervià Antic i Ibercamera impulsen la vuitena edició del Festival de Música de l’Església de Santa Maria de Cervià de Ter, que, un any més, té la voluntat de dotar d’activitat cultural el conjunt romànic d’aquesta població.

El festival s’inaugurarà el 3 d’agost amb un recital d’una de les pianistes de referència en la interpretació de Mompou , la gironina Maria Canyigueral . El segon concert, el 4 d’agost, serà protagonitzat pel Cor Madrigal de Mireia Barrera, una de les directores de cor més destacades del món. Per acabar, el tercer i el quart concert (10 i 11 d’agost) serà amb la pianista russa Varvara , que aquest any acaba la seva residència al Festival de Cervià i que presentarà el seu nou trio, format juntament amb dos solistes excepcionals, el violinista Fumiaki Miura i el violoncel·lista Jonathan Roozeman, en el que serà el seu debut a Catalunya i a l’Estat.

La programació de la present edició representa un recorregut pels diferents moviments estètics de la història de la música. El festival s’inaugurarà amb un recital per a piano amb obres de grans compositors catalans: Blancafort, Mompou i Granados, i amb les 6 bagatel·les de Beethoven. El segon concert constarà de dues parts: una primera dedicada a la música vocal religiosa de totes les èpoques i una segona amb cançons populars i peces de compositors catalans. Els dos últims concerts tindran un programa variat i apassionat en el qual destacaran els Trios núm. 1 i núm. 2 de Schubert, a més de grans noms de la història de la música que seran interpretats en solitari, com Bach, Cassadó, Ravel, Ysaÿe i Franck.

Les entrades i els abonaments per als concerts ja són a la venda a través de l’ Associació Amics de Cervià Antic i del web Ibercameragirona.cat . Com a novetat d’aquesta edició, els espectadors també podran comprar els Packs de Cap de Setmana. El primer Pack, dels dies 3 i 4 d’agost, es podrà obtenir per 36 euros i el segon, del dies 10 i 11 d’agost, per 50,40 euros.

El preu de les entrades és de 18 euros, 22 euros i 28 euros, en funció del concert; els abonaments tenen un preu de 67,50 euros. Els joves menors de 26 anys podran gaudir d’un 50% de descompte tant en l’entrada solta com en l’abonament. Els concerts tindran lloc a l’església romànica, que té una capacitat per a 200 persones i una acústica excepcional, unes característiques que la converteixen en un marc incomparable per gaudir de la música i el patrimoni.

Durant aquest darrer any s’han organitzat diferents activitats per donar a conèixer la història i el patrimoni arquitectònic del monestir, i en general, del centre històric de Cervià de Ter, que està a punt de ser declarat conjunt històric d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya. Un dels moments més interessants es produeix cada any durant les Jornades Europees del Patrimoni, en les quals hi ha portes obertes  i s’efectuen nombroses visites guiades per grups d’arreu del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT