Llibres

Premi a una mirada neta

L’escriptora barcelonina Tina Vallès (1976) va guanyar l’any passat el premi Anagrama de novel·la per La memòria de l’arbre. Més recentment, Vallès va ser la primera autora que va fer pública la decisió de retirar la seva novel·la del llistat de finalistes del premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès, com a protesta per la iniciativa del jurat d’afegir alguns finalistes propis als triats per la votació popular. El resultat va ser la desconvocatòria d’aquesta edició del premi.

Molt més satisfeta, òbviament, es va mostrar Tina Vallès de rebre dimarts passat un altre guardó per La memòria de l’arbre: el XV Premi Maria Àngels Anglada, atorgat per l’institut Ramon Muntaner de Figueres. El jurat presidit pel director de l’institut, Josep Colls, i integrat per l’alcaldessa Marta Felip, Mariàngela Vilallonga, Joan Manuel Soldevilla, Joan Antoni Poch, Nati Vilanova, María José Valeri, Martina Moreno, Carla Batlle i Daniel Genís, va decidir premiar la novel·la de Vallès per ser “una història quotidiana explicada des de la tendresa, amb una mirada neta, fresca, que copsa els més mínims moviments de les coses, de les persones, de les ànimes”. El premi, organitzat amb el suport de la família Geli-Anglada i el patrocini de l’Ajuntament de Figueres, està dotat amb 2.000 euros. També hi col·laboren la Diputació i l’Associació de Pares del centre.

A l’acte de lliurament del premi, hi van intervenir el professor Xavier Antich (UdG) i el primer tinent d’alcalde de Figueres, Francesc Cruanyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES