Música

Beatles, de groc

El Beatles Weekend de l’Estartit enceta avui una edició marcada pel 50è aniversari de ‘Yellow submarine’

Rod Davis, que va ser company de Lennon a The Quarrymen, rebrà el premi Beatlemaníac

Per una feliç coincidència, aquesta serà “l’edició groga” del Beatles Weekend de l’Estartit, un dels principals festivals catalans dedicats a reivindicar el llegat del grup de Liverpool. Aquest any es commemora el 50è aniversari de la pel·lícula i del disc Yellow submarine . En plena marea groga del procés català, el submarí groc desembarcarà a la platja de l’Estartit amb un intens programa d’activitats, fins diumenge vinent. Com a convidat especial d’aquesta edició hi haurà Rod Davis, que va ser company de John Lennon a The Quarrymen. Durant una actuació d’aquest grup, el 6 de juliol del 1957, Lennon va conèixer McCartney, i aquí va començar tot. Dissabte, Davis oferirà una xerrada en castellà (11 h), participarà en una tertúlia i rebrà després el premi Beatlemaníac, a la plaça The Beatles (18.45 h).

El Beatles Weekend , dirigit per Ramon Moreno, concentra lògicament bona part de la seva activitat durant el cap de setmana, però ja està en marxa el Beatles Film Festival, amb projeccions diàries de pel·lícules de The Beatles a la sala d’actes de l’EMD de l’Estartit, on també es pot visitar fins al 31 d’agost l’exposició Return to Pepperland, a partir de la col·lecció de Jordi Melgosa i Amparo García.

Entre altres activitats, dissabte es presentarà el llibre The Beatles: 501 historias que deberías conocer i tindrà lloc un vermut concert amb el grup British Invasion. També hi haurà activitats familiars, i a la nit tindrà lloc a la plaça del Molinet el concert central, a càrrec de British Invasion, The Blue Sisters i The Scarbeats, amb la col·laboració de Santi Carulla, Salvador Escribà, Josep Maria Francino i Rod Davis. Diumenge, es farà la sortida a les Medes amb el Nautilus Yellow Submarine i al vespre la coral Les Veus de l’Estartit cantarà clàssics de The Beatles a la plaça de l’Església (19 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen