Cinema

El llibertí Albert Serra

El cineasta ha endegat un càsting a Marsella i París per trobar actors i actrius per a la seva propera pel·lícula, ‘Liberté’, adaptació de la seva pròpia obra teatral

El film es rodarà al setembre i el qualifica de “metodologia no convencional i d’avantguarda”

Un anunci simple però destacat publicat al mur del Facebook d’Albert Serra anuncia l’inici del procés de càsting per a la cerca d’actors i actrius per a la propera pel·lícula del cineasta de Banyoles. Està escrit en francès, perquè aquest té lloc aquests dies a Marsella i continuarà dimarts i dimecres a París. I el que és més important, es confirma que la pel·lícula es titula Liberté i que es tractarà de l’adaptació cinematogràfica de la seva pròpia peça teatral que va estrenar al febrer al Volksbühne de Berlín amb Helmut Berger com a protagonista.

Produïda per Andergraun amb participació francesa, Liberté girarà al voltant de Rainer Werner Fassbinder, el cineasta venerat pel director de La mort de Lluís XIV. Tal com avança la sinopsi, d’un ambient carregat de tensió, dubtes intel·lectuals i frustració creativa, Fassbinder escriu i ensenya la posada en escena d’una peça teatral sobre el llibertinatge del segle XVIII en un gran teatre de Berlín. Les ambicions personals, els dimonis interiors i el desig de venjança psicològica enverinen les relacions entre aquest i els seus actors, en especial Günther Kauffmann, que va ser el seu amant i ara està casat i amb dos fills al seu càrrec. El xoc de valors i caràcters és inevitable, però tots dos es necessiten mútuament per diferents motius.

La versió cinematogràfica diferirà, a priori, de , que transportava els espectadors a un escenari preromàntic , en els temps de l’Sturm und Drang on un grup de llibertins francesos fugien dels ultraconservadors nomenats per Lluís XVI en el seu nou govern amb l’esperança d’exportar la seva amoral filosofia a Alemanya. Un escenari propici perquè el director hi escenifiqués fuetades, penetracions i altres formes de perversió física i intel·lectual.

L’obra, controvertida com totes les coses que porten el seu segell, va comptar amb la participació gironina i catalana en l’apartat de l’escenografia, que incloïa vídeos d’Artur Tort, Ariadna Ribas, Xavier Pérez; el vestuari de Rosa Tharrats i la música a càrrec de Marc Verdaguer.

Pel que fa a aquest càsting, Serra especifica que busca actors i actrius d’entre 20 i 40 anys que “no cal que tinguin experiència” i predisposats a mantenir “una actitud descarada”. El rodatge tindrà lloc a Marsella al setembre –no s’especifiquen les dates– i el film és qualificat pel mateix cineasta com un “film d’avantguarda” i de “metodologia no convencional”. Avís a navegants. Cent per cent Serra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona