Art

El D’Or Museum obre les portes

La Fortalesa de Sant Julià de Ramis obrirà les seves portes dimarts, i ho farà per estrenar, successivament, diversos equipaments. Els primers a fer-ho seran el D’Or Museum i el restaurant gastronòmic Atempo, aquest dimarts que ve, mentre que els Sants Metges Hotel s’obrirà una setmana més tard.

El Museu de la Joieria i Art és el fil conductor de tot el projecte empresarial, propietat de l’empresa familiar catalana de joiers D’Or. Les sales del museu, ubicades als espais de l’antiga fortalesa militar, presenten diversitat d’individualitats, exposant en vitrines joies i objectes que expliquen l’art de la joieria, la gemmologia, l’orfebreria, l’argenteria i l’art contemporani, amb l’objectiu de preservar patrimoni i fomentar l’art i la cultura.

Dotat de pantalles tàctils i projecció d’audiovisuals al llarg de tot el recorregut, s’expliquen les joies que són mirall de la història i els materials emprats per crear-ne, siguin gemmes, metalls o materials orgànics diversos.

Al primer pis, D’Or Museum inicia el recorregut a la sala on s’exposa la trajectòria d’Elsa Peretti, la dissenyadora de Tiffany & Co, arrelada a Sant Martí Vell. Segueixen unes sales d’argenteria on es reivindica el valor d’allò artesanal i, a continuació, sales dedicades a l’orfebre, joier i escultor Amador Braojos, entre d’altres.

Al segon pis hi ha sales d’exposicions temporals, on s’exposen escultures i medalles que formen part d’una col·lecció de Josep Maria Subirachs. Una altra està dedicada a l’Univers Fenosa, l’escultor Apel·les Fenosa. La visita al museu és de 10 euros.

Paral·lelament, el restaurant D’Or oferirà un menú de 15 euros amb el segell de Jordi Cruz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona