Música

Tornar a la tradició

El pianista xilè i català d’adopció David Poblete publica el seu quart disc, ‘Barna Sants’, “una tornada a la tradició del jazz”, gravat amb Manel Vega i André Mallau

El disc inclou vuit temes propis, com ara ‘Tots tres’, ‘Atacama’ i ‘El invierno en Lisboa’

El pianista xilè David Poblete , català d’adopció i director de l’ Espai Jazz –una acadèmia amb aules a Salt i Bescanó–, ha publicat el seu quart disc, Barna Sants (Youkali Music), enregistrat amb el contrabaixista Manel Vega i el bateria nord-català André Mallau, que ha estat professor durant molts anys del Conservatori de Perpinyà. Després d’Acordes del Sur (2012), Paisajes (2013), enregistrat amb el grup Saltsazz, i Suite del Sur (2016), tots més orientats a la fusió amb ritmes llatins, ara Poblete torna amb un disc que “intenta una tornada a la tradició del jazz i també del blues, tot i que, inevitablement, amb un component més modern”.

Enregistrat en El Local Estudios de Bescanó per Marc Piña i produït per Poblete, el disc inclou vuit composicions seves i s’obre amb un tema de gairebé vuit minuts titulat significativament Som tres. David Poblete ha creat aquestes vuit peces pensant en el trio clàssic que formen amb dos músics de tant de talent i amb una trajectòria tan llarga com Vega i Mallau, als quals ha donat molt de marge perquè puguin mostrar la seva creativitat i el seu virtuosisme. Poblete ha apostat decididament per les composicions pròpies i té un argument de pes per fer-ho: “Després de tot el que va fer Keith Jarrett en la interpretació d’estàndards, què podem fer nosaltres.”

Hi ha dues peces amb dedicatòria: El invierno en Lisboa, com la novel·la d’Antonio Muñoz Molina, que Poblete ha dedicat a Santiago Biralbo, el pianista de jazz que protagonitza la història, i Blue codes from the surface, que és una referència directa a Black codes (From the underground), del seu admirat Wynton Marsalis. El disc es completa amb Elektron, Barna Sants –no s’ha de relacionar amb el festival, sinó amb l’estació de Sants–, Círculos, Resiliencia i Atacama, en referència al desert xilè, el més àrid del món.

David Poblete, que vol presentar el disc en el Sunset Jazz Club de Girona a la tardor, ja té altres projectes en perspectiva: un disc de piano solo, que enregistrarà a l’hivern a l’auditori de la Casa de Cultura de Girona, i alguna cosa relacionada amb la música i la poesia que ara no vol o no pot concretar més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona