Cinema

L’exhibició de cinema, a ‘Revista de Girona’

Revista de Girona ha publicat el número 309, corresponent a juliol-agost, i ho ha fet dedicant el seu dossier central a Les sales de cinema a les comarques gironines. El propòsit, tal com indica el seu coordinador, Josep Mir, és oferir una panoràmica sobre l’estat actual de l’exhibició de cinema, marcat pels canvis tecnològics i els hàbits de costum dels espectadors d’avui dia. Els multicines, els cineclubs, els cinemes municipals o la recuperació de vells cines com Las Vegas a Figueres, són alguns dels articles destacats, juntament amb l’insòlit cas d’Àngel Vidal Mascort, que té una sala de projecció a casa seva i un espai d’exposició d’aparells i material cinematogràfic excepcionals.

També en la temàtica del setè art se centra el reportatge dedicat a Lluís Benejam, impressor figuerenc que a la seva casa de Capmany guarda una extraordinària col·lecció de cartells de cinema a través dels quals es pot recórrer, paper a paper, la seva història. Un arxiu homèric digne de visitar. I també en l’àmbit de l’arxivística, la revista editada per la Diputació de Girona entrevista l’historiador i expert en arxius internacionals Ramon Alberch. Josep Pastells conversa amb ell, entre altres aspectes, sobre la seva tasca com a president d’Arxivers Sense Fronteres Internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda