Art

La joia de la muntanya

El D’Or Museum de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis va obrir ahir les seves portes i va rebre desenes de visitants que van quedar literalment impressionats

“I pensar que aquí s’havien conreat xampinyons”, deia ahir una senyora que havia conegut el castell de Sant Julià de Ramis en altres temps menys gloriosos, abans de convertir-se en l’espai cultural La Fortalesa, on ahir ja va obrir les seves portes el D’Or Museum, amb una jornada de portes obertes anunciada a última hora que, tot i així, va atreure desenes de visitants, tots ells visiblement impressionats per la magnificència del recinte reconstruït, per les col·leccions que conté i pel seu entorn i les seves vistes impressionants. També, per què no ho hem de dir, per la gastronomia que ofereix el restaurant cafeteria del museu a preus molt raonables –menú a 15 euros entre setmana i a 25 euros el cap de setmana– sota la direcció del conegut xef Jordi Cruz, que ahir voltava entre les taules i saludava i es feia fotos amb tothom que li ho demanava. Els pròxims dies, previsiblement abans de final de mes, obrirà les seves portes dins La Fortalesa el Sants Metges Hotel –cinc estrelles, 15 habitacions identificades amb noms de gemmes– i el seu restaurant gastronòmic, A Tempo, també dirigit per Cruz.

El D’Or Museum està plantejat com un gran homenatge al món de la joieria i l’orfebreria, però especialment a “molts arts i oficis de caràcter artesanal que actualment s’estan perdent”, segons la seva directora, Gemma López, al capdavant d’un equip que s’ha proposat convertir el D’Or en “un museu viu al servei de les persones”, que programarà visites escolars i d’altres de caire temàtic enfocades al públic en general, i també diferents activitats de recerca i difusió. Per a més endavant també hi ha previstos alguns tallers que s’oferiran a artistes perquè hi puguin treballar en un entorn únic.

El D’Or Museum té com a ideòleg i impulsor el joier Ramon López, que ha dirigit durant mig segle l’empresa D’Or Joiers i ha materialitzat moltes de les joies dissenyades per Elsa Peretti, coneguda per la seva llarga vinculació a Tiffany’s. El D’Or Museum, que obre el seu itinerari a la planta baixa amb una sèrie de grans pantalles interactives que ofereixen informació i imatges sobre com neixen i es transformen les pedres precioses i l’evolució de la joieria al llarg de la història, continua a la primera planta amb les col·leccions de joies, vaixelles, escultures i altres objectes concebuts per creadors com ara Peretti, Amador Braojos, Octavi Sardà i Rosa Bisbe. La segona i última planta és l’espai d’art, on es programaran exposicions temporals: ara s’hi poden veure, com a mínim fins a final d’any, escultures de Subirachs i Apel·les Fenosa (Univers Fenosa). També hi tindrà un espai el pintor Quim Hereu.

L’entrada del D’Or Museum costarà 10 euros, però fins a final de juliol té un preu de 5 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA