Cinema

Terror prehistòric a l’oceà

‘Megalodón’, protagonitzat per Jason Statham i per un tauró prehistòric de 23 metres de llargada, recorre un cop més els camins oberts per Spielberg el 1975

‘Tauró’, de Spielberg, manté, 43 anys després, una profunda influència

Tauró, de Steven Spielberg, ha passat a la història del cinema per ocupar un lloc a la part alta de dues classificacions: la de produccions amb més problemes durant el rodatge (va multiplicar per tres el seu pressupost) i la de títols més influents de la història del cinema. Juntament amb La guerra de les galàxies (1977), de George Lucas, van crear un estil de producció que encara predomina actualment a Hollywood: films de sèrie B, però fets amb pressupost alt, molts efectes especials i estrelles. A més, els estudis van descobrir amb Tauró el valor del llançament simultani d’una pel·lícula en milers de sales i amb publicitat televisiva (mitjà fins aleshores considerat enemic).

Quaranta-tres anys després, Megalodón, que avui arriba a les sales de cinema de tot el món, demostra fins a quin punt és vigent el model creat per Spielberg i Lucas. Però és que, a més, l’argument té similituds.

Primer assistim a la descoberta d’un tauró prehistòric de 23 metres, que ataca un submarí d’una missió internacional en una fossa del Pacífic. Un especialista en rescats en aigües profundes (Jason Statham, un dels herois d’acció més en forma) rep l’encàrrec de salvar la tripulació del submarí atrapat i, de pas, ha de salvar el món d’aquest monstre gegantí. Formant equip amb Suyin (l’estrella xinesa Li Bingbing), s’enfrontarà al megalodont, que, com el tauró de Spielberg, ataca també platges plenes de gent durant la temporada estiuenca. Dirigeix Jon Turteltaub, que s’ha significat com a director de grans produccions de cinema d’acció com les dues parts de La búsqueda (National Treasure) i El aprendiz de brujo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona