Música

El gramòfon torna a casa

The Gramophone Allstars Big Band tanca demà a la Bisbal la gira d’estiu

El grup de Genís Bou celebra aquest any el seu 10è aniversari i prepara un EP commemoratiu

The Gramophone Allstars Big Band , la macrobanda de disset músics liderada pel saxofonista bisbalenc Genís Bou (1985) tancarà demà dilluns la seva gira d’estiu amb un concert a la plaça del Castell de la Bisbal d’Empordà (22 h, 12 i 15 euros), que servirà també com a preludi de la festa major bisbalenca. Aquest serà el concert número 43 de la gira de presentació de Maraca Soul (Bankrobber, 2017), cinquè i últim disc fins ara de The Gramophone Allstars (TGA), una formació que va néixer ara fa deu ays, encara no com la big band que és ara, i que ha fet un viatge molt personal des de la música jamaicana al jazz, el soul, el funk i la música afroamericana en general. TGA té previst celebrar aquest 10è aniversari en els propers mesos amb la gravació d’un EP amb quatre cançons, entre altres possibles iniciatives.

“Molta gent ens ha dit que aquesta big band amb divuit membres, comptant el tècnic de so, és una bogeria. Però hem demostrat que és una bogeria que funciona. Vam començar el 2008 en plena crisi, anant contra corrent, perquè quan molts músics van apostar per formats més reduïts, nosaltres ja érem un grup de vuit components, perquè passi el que passi, has de fer allò en què realment creus o que et ve de gust”, diu Genís Bou. De fet, amb l’ampliació a big band, a partir del disc Jazzmaica (2014), han doblat els membres, però gairebé han triplicat els concerts, sobretot a Catalunya, però també al País Valencià, Madrid –on al febrer van omplir la sala Clamores–, Ferrol, Saragossa i, més recentment, la localitat basca de Getxo.

Un dels grans problemes de TGA és la coordinació d’agendes: en les seves files hi ha una de les cantants més sol·licitades ara mateix, Judit Neddermann, però també dues de les Sey Sisters i alguns dels músics joves –la majoria es troben entre els 25 i els 30 anys– més brillants del panorama jazzístic i de la música catalana en general, i això vol dir que combinen TGA amb molts altres projectes. “Hem de tirar de banqueta i tenim suplents per a tots els membres de la banda. També hem fet algun concert amb la cantant Saphie Wells. Al final, TGA acaba sent més una marca que unes persones en concret”, diu Bou. En tot cas, demà a la plaça del Castell de la Bisbal –espai on TGA actua per tercera vegada– hi haurà una àmplia presència de titulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia