Art

Calonge reforça l’espai del castell amb sis exposicions

L’Ajuntament vol consolidar aquest equipament com un centre cultural de referència a les comarques gironines

En destaca la mostra de l’artista August Puig i Bosch

El castell de Calonge continua la seva programació per consolidar-se com un centre cultural de referència a les comarques gironines. Aquest estiu la seva programació inclourà sis exposicions. Aquesta és, segons l’alcalde, Jordi Soler, una dada important, perquè els darrers estius ha obert les portes amb una o dues exposicions. Segons Soler, es busca que el castell sigui un centre de referència. “El castell de Calonge ja és un equipament cultural de primer ordre i en aquesta línia treballarem intensament”, va destacar Soler.

Ara s’hi podran veure les exposicions de l’escultor Josep Canals, del pintor Manel Bea, de la ceramista i escultora Núria Efe i del pintor August Canals. Però, a banda de les mostres d’art, el castell també s’endinsa aquest estiu en la figura del músic i compositor calongí Ricard Viladesau, justament l’any del centenari del seu naixement. L’exposició Viladesau, príncep de la tenora, cedida pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, permet aproximar-se a la vida i l’obra d’una de les peces clau del sardanisme modern.

Alhora, el castell també ofereix una mostra fotogràfica de personatges amb Vespa dels últims setanta-cinc anys, organitzada pel Club Motor Clàssic Calonge.

Un dels plats forts és l’exposició del pintor August Puig –vegeu la peça–, que recull una bona mostra de la trajectòria d’aquest artista barceloní. Fins a un conjunt de 40 peces que mostren l’art que volia plasmar Puig es poden visitar al castell fins al 30 de setembre.

La mostra que s’ofereix permet resseguir la seva trajectòria artística, que va des de la seva estada a París, a la dècada del 1940, fins a la dècada dels vuitanta i noranta.

LA XIFRA

6
exposicions,
de Puig i Bosch, August Canals, Bea, Efe i Joan Canals, a més de la dedicada al mestre Viladesau.

LA FRASE

El castell ja és un equipament cultural de primer ordre i en aquesta línia treballarem
Jordi Soler
alcalde de calonge i sant antoni

Puig, un defensor de la llibertat

August Puig i Bosch (Barcelona, 1929 - Monells, 1999) va ser un pintor influït pel fauvisme, el cubisme i la pintura de Paul Klee, Kandinski i Joan Miró. També presenta afinitats amb els autors que formaven el grup Dau al Set. Se’l pot considerar com un dels artistes més importants dins l’expressionisme abstracte. L’autor va gaudir d’una gran projecció internacional, exposant les seves obres en ciutats emblemàtiques com ara París, Estocolm, Frankfurt, Londres, Düsseldorf, Hannover, Los Angeles, Milà, Barcelona i Madrid. Puig va ser un gran reivindicador del valor de la llibertat i, a través de l’art, pretenia canalitzar-lo. Pel que fa al color, destacava pel fet d’inclinar-se per dues tendències: una en què predomina una gamma cromàtica molt àmplia i una que simplement tracta el color monocrom. Els grisos i blaus transparents tornassolats es combinen amb altres taques i textures

L’exposició estarà oberta fins al 30 de setembre, tret dels dilluns, de 18 a 21 h. A partir del setembre, el castell només obrirà els caps de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA