Art

L’1-O no s’amaga

Diversos festivals alternatius contrarestaran el no del Visa pour l’Image a exposar l’actualitat catalana

L’actualitat política de Catalunya no tindrà cap exposició al Visa pour l’Image, però la celebració del prestigiós festival de Perpinyà coincidirà amb diverses propostes que sí que donaran una visió precisa del que està passant al país. La negativa del certamen a incloure imatges del cas català en el seu programa oficial ha fet mobilitzar persones i col·lectius dels dos cantons de la frontera per cridar l’atenció del nombrós públic internacional que visitarà aquests dies la capital del Rosselló.

De Visa pour l’Image a Vis-a-vis. Aquesta és la contraproposta que, de l’1 al 16 de setembre, tindrà lloc en sis espais de la ciutat nord-catalana, on s’exposaran 155 instantànies de 42 fotoreporters que han seguit intensament els fets des del 2010: les diades, les manifestacions, les eleccions i, per descomptat, l’1-O. L’exposició, de títol 155 fotografies per la llibertat, es veurà més endavant al Principat. Les imatges es posaran a la venda per recaptar fons per a la caixa de solidaritat amb els presos polítics i els exiliats. Alguns dels autors que hi participen són Jordi Borràs, Albert Salamé, Robin Townsend, Robert Ramos, Roser Vilallonga, Santi Iglesias i Lluís Serrat, fotògraf d’El Punt Avui.

De Visa pour l’Image a Visa per la Llibertat. L’entitat Els Angelets de la Terra en munta un altre, de circuit d’exposicions del procés independentista català amb més de 200 obres d’una cinquantena de fotògrafs que lluiran en 27 punts del centre de la ciutat, entre els quals hi ha la Casa de la Generalitat. Són Les fotografies que no us volien ensenyar (de l’1 de setembre al 13 d’octubre).

I de Visa pour l’Image a Vasi pour l’Image. Aquest festival alternatiu és iniciativa del partit nord-català OPC (Oui au Pays Catalan). I la seva, d’exposició, que du de nom La revolta de les urnes, es farà del 30 d’agost al 9 de setembre a la Sala Mailly i es basa en un projecte multidisciplinari, amb text i imatge, de Carles B. Gorgs i Dolors Gibert.

I encara una última cita amb les reivindicacions catalanes de protagonistes. Després de l’estrena a Brussel·les, l’exposició 55 urnes per la llibertat continua el seu viatge i el 31 d’agost s’instal·larà a la Casa de la Catalanitat de Perpinyà. Les urnes del referèndum transformades en obres d’art passaran el setembre a la Catalunya del Nord. A l’octubre seran rebudes a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona