Arts escèniques

La Cúpula de les Arts obre el teló amb el festival Úniques

Els impulsors de la carpa permanent que s’instal·larà al carrer Barcelona de Girona programen vuit espectacles de teatre i música

La cantant Chenoa estrenarà l’espai el 20 d’octubre

La Cúpula de les Arts, la carpa permanent que d’aquí a unes setmanes s’instal·larà al carrer Barcelona de Girona, ja té data d’estrena. Serà en unes dates molt assenyalades, les Fires de Sant Narcís. Concretament el 20 d’octubre, amb una de les estrelles de la primera edició del programa televisiu Operación triunfo: Chenoa. La cantant mallorquina serà la primera de les vuit actrius i cantants que passaran per aquest nou equipament cultural de la ciutat en el marc del festival Úniques. “Volíem sumar en un mateix cartell dones; dones valentes, amb energia, amb moltíssim talent, amb un carisma desbordant, capaces de comunicar i transmetre a través del que millor saben fer, que és el teatre i la música”, assegura l’impulsor de la Cúpula de les Arts i president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch. A banda de Chenoa, el 26 d’octubre l’actriu Mont Plans hi portarà el seu espectacle Sembla que rigui; la cantant Núria Fergó, acompanyada de Felipe i els seus mariachis, actuaran l’endemà en el marc de la seva gira México lindo a la Cúpula de les Arts, i el carisma de la Lloll arribarà el 28 d’octubre amb el seu espectacle El secret de la Lloll. El cartell del festival Úniques es completa amb Beth (16 de novembre), Antonia San Juan (17 novembre), la Húngara (1 de desembre) i Azúcar Moreno (2 de desembre). “Aquest any estrenem l’edició zero, i diem zero perquè seria pretensiós dir la primera edició, perquè ja veurem com va aquesta aventura”, afirma el seu promotor Genís Matabosch. El festival Úniques coincideix amb la ressaca del Dia Mundial de la Lluita Contra el Càncer de Mama, i per això els promotors del festival donaran un euro de cada entrada a l’AECC-Catalunya Contra el Càncer Girona.

Tot Entrades

Les entrades es poden adquirir a través del web cupuladelesarts.com i també al servei Tot Entrades, a les oficines de Circus Arts Foundation, a la plaça d’Europa, número 2, de dimarts a dissabte d’11 a 21 h. “A banda de ser les nostres oficines, Tot Entrades vol recuperar projectes existents a Barcelona i París, ja que, tot i l’augment de la venda d’entrades on-line, continua havent-hi espectadors que desitgen que l’experiència de compra d’entrades sigui una experiència d’intercanvi personal, social, propera i física, és a dir, que hi hagi algú que li imprimeixi les entrades i que l’assessori”, afirma Matabosch. “Tot Entrada arrenca la seva aventura, no desitjant, igual que la Cúpula de les Arts, que sigui exclusiu de Circus Arts Foundation, sinó un servei que començarem a proposar a la resta d’operadors culturals que actuen al nostre territori”, afirma.

LA FRASE

La Cúpula de les Arts serà un nou contenidor de somnis, un espai únic i singular
Genís Matabosch
president de Circus Arts Foundation

Quatre projectes a la ciutat

La Cúpula de les Arts s’afegeix als projectes que la promotora Circus Arts Foundation ha tirat endavant a la ciutat de Girona. El Saló Mundial de Circ, que se celebrarà del 16 al 19 de febrer; el Festival Internacional de Circ Elefant d’Or de Girona (del 14 al 19 de febrer), i el Circ de Nadal (del 25 al 29 de desembre). La carpa multifuncional es muntarà en un aparcament en desús que hi ha situat a la cruïlla entre els carrers Barcelona i Emili Grahit. La carpa, de tipus iglú, tindrà una altura de 14 metres, 28 metres de diàmetre i una capacitat màxima per a 800 persones. “Serà un nou contenidor de somnis que tindrà una doble vida”, afirmava ahir Genís Matabosch. En aquest escenari circular s’hi podrà fer des de circ o tot tipus d’espectacles en què el públic s’hagi d’asseure fins a fòrums, conferències i formacions. “És un projecte cultural amb un espai únic i singular a la ciutat”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

saragossa
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
patrimoni

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona