Cinema

La lluna de Venècia

El director de ‘La la land’, Damien Chazelle, va obrir ahir la 75a edició de la mostra amb ‘First man’, que narra l’arribada del primer home al satèl·lit el 1969

Els Coen, Mike Leigh, Alfonso Cuarón i Paul Greengrass competiran pel Lleó d’Or

Gran triomfador dels Oscar de l’any passat amb La la land, el director nord-americà Damien Chazelle va ser l’encarregat d’obrir ahir la Mostra de Venècia amb First man (El primer hombre), que narra l’arribada del primer home a la Lluna el 1969. L’actor canadenc Ryan Gosling, que interpreta Neil Armstrong, i Claire Foy van acompanyar Damien Chazelle en la inauguració del més antic i un dels més prestigiosos festivals de cinema del món, que arriba a la 75a edició.

L’enfocament intimista del personatge d’Armstrong, combinat amb la narració de la complicada odissea de la missió Apol·lo XI, no van complir les expectatives, i les cròniques del festival en van destacar especialment l’actuació de Claire Foy, coneguda pel seu paper de reina Elisabet II a la sèrie The queen.

“Personalment, i com qualsevol de la meva generació, he crescut amb les imatges icòniques de l’arribada de l’home a la Lluna”, va destacar el realitzador Damien Chazelle, en declaracions recollides per Efe.

El jove cineasta competeix pel Lleó d’Or. L’atorgarà un jurat oficial presidit per Guillermo del Toro, que té els intèrprets Naomi Watts i Christoph Waltz entre els seus membres. Es trobaran amb una important selecció de films, que s’ha beneficiat de la pugna que el Festival de Canes manté amb Netflix, a qui exigeix l’estrena prèvia en sales per programar les seves produccions. Falta veure fins a quin punt ha influït això, tenint en compte que hi ha quatre mesos de diferència entre un festival i l’altre, i les produccions importants rarament es guarden aquest temps al congelador. En qualsevol cas, la llista de directors estel·lars de Venècia és llustrosa: Joel i Ethan Coen hi competiran amb el western La balada de Buster Scruggs; Luca Guadagnino (Call me by your name) amb Suspiria; Alfonso Cuarón hi presentarà Roma, ambientada al Mèxic de principis dels setanta; Mike Leigh porta a concurs Peterloo, que recrea una matança del 1819. També s’hi podran veure els darrers films de Yorgos Lanthimos (La favorita, amb Emma Stone i Rachel Weisz), Olivier Assayas (Doubles vies, amb Juliette Binoche i Guillaume Canet), Paul Greengrass (22 july)...

Fora de concurs, la mostra estrenarà la pel·lícula inacabada d’Orson Welles A l’altra banda del vent, rodada entre els anys 1972 i 1976.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS