Arts escèniques

Tardor intensa a Banyoles

La proposta d’arts escèniques que començarà el 15 de setembre ofereix 28 espectacles i fins a 50 funcions

Banyoles es reactivarà culturalment al setembre amb la programació estable d’arts escèniques, que portarà 28 espectacles i gairebé 50 funcions a la ciutat. Pel que fa als espectacles musicals, que tindran lloc a l’Auditori de l’Ateneu, la temporada s’estrenarà el dissabte 15 de setembre (21 h) amb la preestrena d’Estómac, el nou disc de la pianista i compositora Clara Peya, un àlbum que aborda la desconstrucció de la idea de l’amor romàntic tal com l’entenem.

Marco Mezquida, l’artista resident de l’Ateneu-CMEM 2018, acompanyat de Chicuelo, portarà la fusió de jazz i flamenc amb l’espectacle Conexión (22 de setembre). Els prendran el relleu el pianista Ignasi Cambra, un dels solistes més destacats de l’escena catalana, que oferirà un recorregut per les obres més íntimes de tres compositors de grans formats –Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski– (7 d’octubre), i Christina Rosenvinge, que presentarà a les comarques gironines el seu últim disc, Un hombre rubio (2 de novembre). La premiada soprano argentina Mercedes Gancedo, acompanyada de la pianista Beatriz González Miralles, interpretarà a l’Auditori de l’Ateneu el seu espectacle Cooking America!, un recorregut per les músiques del continent americà amb els nens i la cuina com a protagonistes (11 de novembre).

El grup banyolí Morgat Morgat tindrà el seu protagonisme amb la presentació d’Orgull adolescent, un àlbum que, com anuncien, en directe és com “un rampell acotxat amb llençols de cotó” (17 de novembre). El 30 de novembre (21 h), Ramon Prats Quartet + 3 presentaran l’espectacle Revisitant Ok Computer a les comarques gironines. El dia 15 de desembre (21 h), Marco Mezquida farà el quart i últim concert de la seva residència artística.

Tancarà la programació musical de l’Auditori de l’Ateneu l’orquestra simfònica Camera Musicae, el dia 21 de desembre (21 h), un dels projectes orquestrals més sòlids apareguts la darrera dècada que interpretarà Nadal simfònic, amb obres de Haydn, Bach i Mozart.

Les propostes teatrals

Dins l’apartat teatral, els banyolins Cor de Teatre portaran a la Factoria d’Arts Escèniques, els dies 23 i 30 de setembre, Troia, un espectacle polifònic teatral a partir dels relats de La Ilíada i L’Odissea. L’espectacle Un déu salvatge, dirigit per Miquel Torrent, serà l’espectacle estrella de la festa major de Sant Martirià 2018. Es podrà veure al Teatre Municipal de Banyoles els dies 19, 20, 21, 22, 26, 27 i 28 d’octubre.

El dia 9 de novembre, a la Factoria d’Arts Escèniques, es representarà Els nens desagraïts, de Llàtzer Garcia i, l’endemà, Cor de Teatre Small presentarà No se n’ha parlat prou, un espectacle de creació que dona veu a les inquietuds dels nostres joves i a la visió que tenen sobre el món i la societat en què vivim.

Per la seva banda, Quim Masferrer portarà el seu últim espectacle, Bona gent, el 16 de novembre, i Joan Ollé, Paraules d’amor, el 23 de novembre, una obra que vol retre homenatge a les moltes maneres de parlar el català dels nostres avis, pares i fills. També a la Factoria d’Arts Escèniques, els dies 30 de novembre i 1 de desembre, la companyia LogOut Teatre presentarà Valerie, una destrucció del Hamlet de Shakespeare situada a Babilònia. Emmarcat dins la programació del Festival Temporada Alta 2018, es representarà a la Factoria d’Arts Escèniques Esmorza amb mi, d’Ivan Morales, un espectacle que ens parla de com podem tornar a creure i com pot tornar a néixer l’amor, com ens apropem a la maduresa però no volem deixar de jugar, per més difícil que sembli de vegades. I fins a sis propostes familiars completen aquesta oferta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA