Cinema

De Pixar a Kubrick, passant per Chaplin

El Museu del Cinema ha confeccionat una proposta d’oferta formativa per a aquest curs 2018-2019 marcada per la diversitat temàtica, que té l’objectiu d’aprofundir en diferents directors i gèneres destacats de la història del cinema. Aquests cursos de divulgació cinematogràfica estan destinats a un públic general, no especialista, que té interès a conèixer o formar-se en la història del cinema, dels grans cineastes i en el llenguatge audiovisual. Els cursos s’impartiran cada dissabte al matí.

Aquest mes de setembre, s’inaugura la temporada amb el cinema d’animació. Jordi Sánchez Navarro aprofundirà sobre Pixar i l’animació contemporània i com aquests estudis han marcat un abans i un després en el gènere. El curs es farà els dissabtes 22 i 29 de setembre i 6, 20 i 27 d’octubre. Les cineastes seran les protagonistes del segon curs de la temporada, que es portarà a termes els dies 12, 19 i 26 de gener i 2 i 9 de febrer. Amb el títol Cinema en femení i impartit per Anna Bayó i Imma Merino, el curs resseguirà les trajectòries de Sofia Coppola, Mai Hansen Love, Naomi Kawase, Kathryn Bigelow i les noves cineastes catalanes.

El crític Quim Casas impartirà el tercer dels cursos de l’oferta (del 23 de febrer al 23 de març); en aquest cas, seran cinc sessions dedicades a un dels més grans cineastes de la història: Stanley Kubrick. El darrer dels cursos estarà dedicat a Charles Chaplin i l’impartirà Margarida Carnicé els dissabtes 6, 13 i 27 d’abril i 4 i 11 de maig.

El preu és de 85 euros, però els membres del Club d’Actors tenen una matrícula reduïda de 65 euros, els membres del Club Girona Cultura pagaran 70 euros i les persones a l’atur i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros. Les inscripcions s’obriran dos mesos abans de l’inici de cadascun dels cursos.

El curt del Museu

Durant el mes de juliol, 17 nois d’entre 14 i 17 anys van participar en el taller de realització cinematogràfica Cinema i... acció al Museu del Cinema.

El resultat del taller és Tic, tac, no et moguis!, un curtmetratge en format de comèdia juvenil que s’estrenarà avui a les 20 h al cinema Truffaut, espai on es va rodar el film.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona