Música

Jazz sense improvisar

El Voll Damm Festival Jazz Barcelona busca complicitats d’altres músiques germanes i entorns propers en la celebració eclèctica de la seva 50a edició

Sembla una contradicció, però el jazz no improvisa. Si més no pel que fa a l’organització de Voll Damm Festival Jazz Barcelona, que nascut com a Festival de Jazz de Barcelona, celebra enguany les seves 50 edicions en 52 anys. I per fer-ho, The Project, l’empresa organitzadora, ha intentat, amb el suport de Voll Damm, un programa que s’acosti a altres músiques i a altres àmbits. En aquest sentit, el jazz serà present en un dels piromusicals de la festes de la Mercè de Barcelona i també formarà part de l’espectacle de llum i so de les fonts de Montjuïc. També hi haurà jazz de franc a diversos centres cívic de la ciutat. Pel que fa a la mirada ample, el flamenc hi tindrà entrada amb el festival De Cajón, que presentarà el 16 de novembre José Mercé i Tomatito junts amb l’espectacle De Verdad, i Mayte Martín farà un singular recital únic dedicat a les dones vitivinícoles. Completen De Cajón José del Tomate, fill de Tomatito, Kiki Morente, fill d’Enrique Morente, Vicente Amigo i Chicuelo.

En la línia de combinar el clàssic, el nou, la producció inèdita i les apostes autòctones, el festival inclourà la presència d’Els Amics de les Arts, amb espectacle simfònic al Palau de la Música, un dels molts escenaris del festival: Auditori, Barts, Luz de Gas, Harlem, Conservatori del Liceu i altres espais que sumaran més de 150 concerts i activitats

Les activitats del 50è aniversari del festival ja van començar la primavera passada amb Pat Metheny i Snarky Puppy, i ara continuen amb una programació de tardor que s’obrirà amb una jornada musical gratuïta al Moll de la Fusta el 29 de setembre.

Chucho Valdés, padrí del festival, tornarà a Barcelona el 26 d’octubre al Palau de la Música amb un nou projecte, aquest cop un homenatge al seu pare, Bebo Valdés, que serà una figura homenatjada en el record amb la presència també de Diego El Cigala, amb qui va enregistrar un disc i que actuarà també al Palau de la Música el 14 de novembre, escenari en el qual rebrà la segona medalla d’or de la present edició del festival. La primera va ser per a Pat Metheny, que ja se la va endur en la seva visita prèvia.

Una altra de les actuacions que els organitzadors han destacat és la de Tribalistes, un trio format per Marisa Monte, Arnaldo Antunes i Carinhos Brown que “omple estadis al Brasil”, segons el director artístic, Joan Anton Cararach.

La creació catalana també serà present amb Andrea Motis, que protagonitzarà un duo inèdit amb Ignasi Terraza. A més, La Locomotora Negra, la Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamorro i Dàmaris Gelabert estrenaran projectes d’encàrrec del festival de jazz..

El codirector de The Project, Tito Ramoneda, va anunciar que es faran dues exposicions commemoratives dels 50 anys del festival, i la directora general de Cultura, Maria Àngels Blasco, va destacar la consideració d’aquest festival com a “estratègic” per a la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA