Música

Mozart, entre família

Joan i Roger Pera abordaran la complicada relació del geni amb el seu pare en la nova temporada de Simfònics al Palau, que comença dissabte amb la ‘Novena’

La Novena de Beethoven obrirà dissabte la nova temporada de Simfònics al Palau, el cicle protagonitzat per l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana. El concert, previst de programar-se cada curs fins al 2024 –any del bicentenari de l’estrena de l’obra–, presentarà una peça que no s’ha sentit mai a Barcelona: Un supervivent de Varsòvia, d’Arnold Schönberg. Dirigida per l’alemany David Niemann, la Novena de Beethoven serà l’encarregada d’estrenar un nou curs del cicle, que aquest any ambiciona modernitzar els clàssics a través dels dotze concerts programats. La simfonia inaugural serà interpretada per la soprano Elena Mateo, el tenor Eduard Mas, la mezzosoprano Cristina Segura, el Cor de Cambra de Granollers i el Cor Lieder Càmera, acompanyats per la veu de l’actor Fermí Reixach.

Per la seva part, a Papà Mozart, prevista per al març, Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, es posaran en la pell de Leopold i Wolfgang Amadeus Mozart. Dos personatges de la història amb els quals el tàndem d’actors s’identifica molt. “És la nostra història: un pare amb un fill talentós i un fill amb una estimació envers el pare, però que prefereix les seves obres i dur la seva vida”, exclama Joan Pera.

Amb llibret del dramaturg Sergi Belbel i direcció d’escena de Miquel Gorriz, a Papà Mozart s’hi interpretaran algunes de les obres més cèlebres del músic austríac, sota direcció de Rubén Gimeno. A part, al cicle Simfònics també es podrà veure una altra peça que transcendeix el paradigma de concert: Carnaval dels animals, de Camille Saint-Saëns, un espectacle familiar en què la companyia de dansa urbana Brodas Bros es retrobarà amb l’OSV després de l’èxit de Pere i el llop. Finalment, i un any més, la Simfònica explorarà la música de cinema amb concerts com ara Una galàxia de músiques o West side story.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona