Art

Art volcànic que surt de les galeries

Enric Colldecarrera reivindica nous espais expositius a ‘Entre volcans’

El pintor Enric Colldecarrera (Olot, 1961) exposa els seus Esquitxos volcànics al pati dels apartaments turístics Entre Volcans, situats al barri de Sant Miquel de la capital garrotxina, per reivindicar espais alternatius per mostrar art. Colldecarrera manté que això obliga els artistes a ampliar el seu espai mental per trencar els estereotips i buscar nous formats, acosta l’art als ciutadans i, a la vegada, els creadors no han d’afrontar el cost d’una galeria.

En el cas de la seva exposició, ha volgut establir un diàleg entre l’espai arquitectònic, una terrassa interior, i els seus quadres. La relació del nom de l’establiment amb el seu art és directa, segons remarca ell mateix. I és que Enric Colldecarrera pinta les seves obres a partir d’esquitxades de pintura, que ha batejat com a “esquitxos volcànics” pels colors –taronges, ocres, vermells i marrons– i les textures que utilitza, i el nom dels apartaments és clarament volcànic. “Tot el que sento, ho aboco sobre els quadres”, manifesta. “Treballo els quadres horitzontalment amb esquitxos i pinzellades i, només de tant en tant, algun regantell”, explica, i especifica que el seu estil és expressionista.

Enric Colldecarrera es va formar a l’Escola d’Art d’Olot en dibuix al carbó i, posteriorment, a l’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts. Ell mateix explica que la pintura el va ajudar a superar una depressió.

El fet de dedicar-s’hi més intensament i de començar a exposar el va determinar una galerista olotina que el va animar a participar en la Fira del Dibuix de Sant Lluc d’Olot. “Vaig tenir èxit i, després, vaig assistir a moltes altres fires”, hi afegeix. L’any 2009 va fer la seva primera exposició i des d’aleshores no ha parat de fer-ne, una mitjana de sis o set per any.

Entre altres llocs, ha fet exposicions de la seva obra a Barcelona, Brussel·les, Girona, Granollers, Blanes, Lloret de Mar i Santa Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol