Llibres

Estellés, homenatjat a Santa Coloma

Un gran nombre de ciutadans van participar, dijous, a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, en el sopar homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés, organitzat per Òmnium La Selva i El Refectori de Farners. Els Sopars Estellés són una iniciativa que Òmnium Cultural celebra cada setembre en diferents punts dels Països Catalans. Dimecres passat, es van fer sopars simultanis a Barcelona, Brussel·les, Palma i València.

Abans del sopar, el Club de Lectors i Llegidors de Santa Coloma va oferir una lectura de poemes representatius de la poesia estellesiana i el cantautor farnesenc Jaume Saurina va cantar una peça inèdita sobre un dels poemes.

Un cop acabat el sopar, inspirat en els productes i en la cuina del País Valencià, es va fer una videoconferència amb el poble d’Alaquàs, que es troba a pocs quilòmetres de Burjassot, el poble natal d’Estellés. Es dona la circumstància que els pobles d’Alaquàs i Santa Coloma de Farners havien mantingut contactes culturals recents, tant al País Valencià com a Catalunya, en els camps de la gastronomia i de les tradicions populars. El mes passat, una delegació d’El Refectori de Farners va assistir al cant de la carxofa, el ritual musical històric de la festa major d’Alaquàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia