Cinema

Final amb morts

Els premis del Festival de Sant Sebastià es lliuren avui sense cap favorit clar

Un pla seqüència ininterromput de 102 minuts que ens presenta una adolescent d’Oslo jugant a handbol, la segueix fins a casa i narra el seu tràgic intent de suïcidi des de la mirada de la seva mare fa de Blindsone un elaborat i virtuós exercici tècnic i interpretatiu. Trobar la filla inconscient, acompanyar l’ambulància, esperar notícies dels metges... Aquesta tragèdia que viuen cada dia els hospitals és narrada per la cineasta sueca Tuva Novotny amb força i habilitat per fer entrar l’espectador en el drama.

El film podria recollir algun premi (potser el de direcció o interpretació femenina) en la gala de clausura de Sant Sebastià, que es farà aquesta nit sense cap favorit clar. Isaki Lacuesta i Carlos Vermut podrien repetir Petxina d’Or amb els seus films, Entre dos aguas i Quién te cantará, respectivament. Sobretot el gironí, però Sant Sebastià no és un festival propens a repetir guanyadors, a diferència de Canes. La producció britànica In fabric, de Peter Strickland; High life, de la directora francesa Claire Denis, i El reino, el film de denúncia de la corrupció de Rodrigo Sorogoyen, són altres pel·lícules amb possibilitats de premi.

En la secció paral·lela Pelak, ahir es va presentar Petra, del director barceloní Jaime Rosales, que va ser seleccionat a Canes. És un drama al voltant de la figura paternal inspirat en les tragèdies gregues, protagonitzat per un artista (Joan Botey) tan ric i famós com tòxic i destructiu per a la gent que gravita al seu entorn, interpretats per actors com Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl i Marisa Paredes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona