Llibres

Molt més Liberis Liber

La 9a Fira d’Editorials Independents de Besalú obrirà el cap de setmana vinent ampliant l’espai i el nombre d’expositors, i fent lloc a les llibreries de proximitat

Liberis Liber , la fira de referència de les editorials independents a Besalú torna a la seva cita amb els lectors el cap de setmana vinent amb una edició que creix en extensió, participació i implicació. Una proesa, si es té en compte que tira endavant, des de fa nou anys, sobretot per l’obstinació dels organitzadors. En lloc d’arronsar-se davant les dificultats de coordinar una trobada que atreu cada vegada més visitants, han fet un cop de cap: s’han atrevit a créixer. Per primera vegada, doncs, els estands ocuparan no només la plaça de Sant Pere, l’escenari habitual, sinó també la del Claustre, que hi queda a tocar. L’ampliació d’espai ha permès també acceptar catorze editorials més, fins a arribar a un total de 63 que reforcen la imatge de la bibliodiversitat, un dels objectius fundacionals de la mostra, com explica el seu promotor, Miquel-Àngel Codes Luna.

Entre les noves incorporacions hi ha segells com els de Viena, Blackie Books, La Temerària, Huerga & Fierro i la selecta Wunderkammer, que se sumen a firmes familiars de la fira com Edicions de 1984, L’Avenç, Adesiara, L’Altra, Brau, Comanegra, Ela Geminada, Cal·lígraf, LaBreu, Gregal, Llibres del Segle, Nórdica, Periscopi, Sidillà o Raig Verd. Moltes arribaran a plaça amb novetat sota el braç, com el Club Editor, amb la nova traducció revisada per Pau Sabaté d’El Crist de nou crucificat, de Nikos Kazantzakis. Per primer cop, també, les llibreries participaran en la fira, representant un segell editorial. Seran els casos de Foster & Wallace de Vic, acompanyant Viena Edicions; Horitzons de Barcelona, que abandera Farell, i La Temerària de Terrassa, que hi porta el seu propi segell. Amb aquesta fórmula, Liberis Liber aposta no només per revalorar la figura de l’editor independent, sinó també per reforçar el teixit que hi aporten les llibreries de proximitat, apunten els organitzadors. A més, continuaran les seccions ja consolidades del programa, com ara els recitals de poesia i narrativa, aquest any dedicat a Marguerite Duras, i les tertúlies temàtiques, que aquest any giraran al voltant de la filosofia, el cinema i el periodisme, amb convidats com ara Joan-Carles Mèlich, Mercè Ibarz, Miguel Morey, Isaki Lacuesta, Agustí Villaronga, Mireia Ros, Esther Vivas o Antonio Baños. Enter els espectacles, destaquen les actuacions d’Ivette Nadal, que dioumenge dia 7 presentarà el poemari Arbres, mars, desconcerts (Llibres del Segle), a les 17 h, i d’Adrià Puntí, que tancarà l’edició del Liberis Liber amb un concert també diumenge al teatre Cal Tronc (19 h). La programació completa es pot consultar a https://liberisliber.com.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona