Cinema

El glamur del cine a Girona

El Girona Film Festival premia en la cerimònia de clausura ‘I hate New York’, de Gustavo Sánchez

El Girona Film Festival, en el qual han participat més de 240 pel·lícules, va tancar ahir la trentena edició amb la cerimònia de lliurament de premis als cinemes Albéniz. En la categoria de llargmetratge, la millor producció va ser Consciencia, de Sergio Peña. Els guardons a la millor interpretació se’ls van endur els tres protagonistes d’El refugio de los insomnes, Cassandra Ciangherotti, Leonardo Ortizgris i Alexandra de la Mora. I Aurelia Mengin va guanyar el de la millor creació d’ambients per Fornacis .

En les categories principals, un jurat format per Liliana Bravo, Nicos Beatt i Santi Lapeira va concedir el premi al millor documental a I hate New York, de Gustavo Sánchez. En categoria internacional, segons un jurat format per Maria Jordà, Adeline Hocdet, Montserrat Alejandri i Juan Francisco Urrusti, van guanyar Serge Pey et la boîte aux lettres du cimetière, de Francis Forcou, i El Periple, de Mario Pons. El millor curtmetratge de ficció internacional va ser lliurat també ex-aequo a Laure Bourdon Zarader, per La vie sauvage, i als iranians Behzad Khodaveisi i Solmaz Etemad, per A gift for a gloomy day. El jurat estava format per Irma Orozco, Nur Aiza i Rosa Delgado. El millor film d’art experimental va ser Genesis, del també iranià Abtin Mozafari, i el jurat va fer una menció especial a la imatge i el so de The Stream VIII, del japonès Hiroya Sakuray. També va rebre una menció per la seva creativitat Shivta, de l’israelià Or Meir Scharaiber, i H2O, de Chilin Z. Young Ji Yang. El jurat en aquesta categoria estava format per Maguí Noguer, Fiona Morrisson, Michelle Wilson i Raquel Moron.

El premi al millor film de ficció va ser per a Madres de Luna, de la gironina Alícia Albares, i Carla Nieto i Macareno Gómez es van endur els premis d’interpretació, segons un jurat format per Laia Fàbregas, Julia Steinweg i Santi Lapeira. Copy Brad Pitt, d’Ariela Alush, va rebre el premi al millor film jueu, i Hannah Rosenthal, de l’australiana Naomi Lisner, va rebre una menció del jurat, format per Marlyn Vinig, Rachel Yedid, Ariana Cohen-Halberstam, Silvia Lovosevic i Yolanda Bassat. La millor websèrie va ser Depto, de Jazmín Stuart. El premi al talent emergent va ser per al gironí David Vega per El nen que volia tocar el cel.

Pel que fa al Festival dels Nens i Nenes, en el qual han participat més de 600 escolars, la pel·lícula més votada pels menors de 10 anys va ser Roast Chicken With Vegetables and Lime Sauce, de Hsun-Chun Chuang & Chen-Yu Tsai, i la preferida pels de fins a 16 anys, Shadow Boxer, d’Andreas Monies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA