Llibres

La Liberisliber perilla per falta de suport

La continuïtat de la fira d’editorials independents Liberisliber, que celebrava la novena edició aquest cap de setmana a Besalú, no està garantida per a l’any que ve. L’organització de la mostra assegura que ara mateix no està gens clar que es pugui fer l’any que ve.

El director de la Liberisliber, Miquel-Àngel Codes, lamenta que les administracions “no aposten” per fer una fira com aquesta en una població com Besalú, que té menys de 3.000 habitants. “A Catalunya aquests esdeveniments només tenen la possibilitat d’existir en ciutats grans com ara Girona i Barcelona”, denuncia Codes, que recorda que cada any acaben amb balanços de públic amb molt d’èxit i que l’última edició va en la mateixa línia.

Des que es va obrir la fira aquest dissabte passat, el degoteig d’amants de la lectura ha estat constant. A més, aquesta edició estrenava una nova ubicació, adjacent a la popular plaça Sant Pere. “Estàvem expectants per saber com funcionaria, però de seguida vam veure que tenia una bona resposta del públic”, celebra el director.

Un dels motius d’aquest increment de públic és el pes que han anat guanyant altres gremis dins de la fira. En concret, els traductors i els il·lustradors, que han tornat a tenir espais específics i debats propis. A més, la Liberisliber incorpora la música i li dona un paper rellevant. Aquest any, l’encarregat de tancar la mostra ahir diumenge al final de la tarda va ser el saltenc Adrià Puntí, amb un concert en què els assistents pagaven a través del sistema de taquilla inversa. “Som una cruïlla cultural en tots els sentits”, destaca Codes.

El director de l’esdeveniment recorda que la fira ha anat creixent de manera exponencial des del seu naixement, el 2010: la primera edició tenia només una quinzena d’editorials vingudes d’arreu de l’Estat, aquest any són seixanta-tres que exposaven a la Liberisliber. “Seria una aberració que desaparegués una fira com aquesta, que a més ajuda a cohesionar el territori”, afirma Codes.

Tot plegat es decidirà en una reunió que serà clau el pròxim mes de novembre “Espero que surti bé i que l’any vinent celebrem una edició tan especial com aquesta”, conclou Codes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA