Arts escèniques

Formosa, FAD d’honor

El poeta, traductor, actor i director Feliu Formosa rebrà aquest vespre el FAD d’honor en una gala que presenta l’artista Quim Bigas i que també té la col·laboració especial de Glòria Ribera. Serà a les vuit del vespre a l’auditori del Museu Hub del Disseny de Barcelona. El FAD Sebastià Gasch d’aquest any vol destacar el treball Y los huesos hablaron, una obra íntima amb un notable rerefons a la memòria històrica que van impulsar la companyia Sociedad Dr. Alonso i el Teatro de Babel-Dramafest (el Brasil). Des de fa uns anys, els premis d’arts parateatrals també entreguen els premis aplaudiments Sebastià Gasch (en clau d’accèssit o premi especial) per a accions de notable vàlua d’aquell mateix any: aquest any, s’ha volgut destacar el treball de Rebota, rebota y en tu cara explota, d’Agnès Mateus i Quim Tarrida (premi de la Crítica 2017 a Noves Tendències), i també al projecte de suport a la creació Emergent DespertaLab, impulsada per la Nau Ivanow i la Sala Atrium.

Feliu Formosa, als seus 83 anys, continua ben actiu a les llibreries. Aquest 2018 ha estat motiu de cinc obres diferents (reedicions del seu dietari Pesent vulnerable), un monogràfic de la revista cultural El procés i de traduccions d’obres de teatre i poemaris. Formosa admet que fa una dècada que el vers l’ha abandonat; defuig d’acontentar-se amb haikus. Espera si torna la inspiració, alhora que descompta les traduccions que li agradaria enllestir. Es mou molt bé des de la discreció i, darrerament, se sent afablement saludat, estimat per molta gent de la professió teatral que el va tenir de professor a l’Institut del Teatre.

En la gala es projecta un audiovisual dels guardonats. L’accés a la cerimònia serà gratuït amb confirmació prèvia. Aquesta distinció, que arriba a la seva 42a edició i que es va crear l’any 1976, ajuda a remarcar aquells projectes d’arts parateatrals que destaquen per la seva innovació i la seva mirada personal sobre el món de l’espectacle.El jurat de l’edició 2018’enguany el componen Bàrbara Raubert, periodista cultural i crítica de dansa; Jordi Colominas, exdirector de Fira Tàrrega; Joaquim Armengol, espectador professional i agitador cultural; Ferran Civit, espectador; Laura Clos, escenògrafa i il·luminadora; Quim Bigas, ballarí i artista que treballa en els camps de la coreografia, la dramatúrgia i la societat de la informació, i José M. Milà, vocal de la Junta del FAD. El jurat té com a objectiu estar atent a les propostes més originals i les trajectòries d’aquells creadors que mereixen ser reconegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA