Música

Un pont de jazz

Robin McKelle encapçala el Festival de Jazz Costa Brava, que tindrà lloc aquest llarg cap de setmana a Palafrugell

La cantant i compositora nord-americana de soul Robin McKelle (Rochester, 1976) és la cap de cartell del 24è Festival de Jazz Costa Brava , que tindrà lloc entre dijous i diumenge d’aquesta setmana en diferents espais de Palafrugell. McKelle, que ha estat comparada amb la gran Ella Fitzgerald pel seu registre de veu de contralt, actuarà el dissabte 13 (21 h) al Teatre Municipal, en el marc de la gira de presentació del seu setè disc, Melodic canvas : una tela melòdica sobre la qual McKelle pinta amb inspirades sonoritats procedents del soul clàssic, però també del jazz i del gòspel. A Palafrugell actuarà acompanyada pels músics belgues Raphaël Debacker (teclats) i Nicolas Thys (baix) i el nord-americà Kush Abadey, fill del també bateria Nasar Abadey, que ha tocat amb llegendes com ara Dizzy Gillespie, Ella Fitzgerald, Eartha Kitt i Sun Ra. L’entrada costa 20 euros.

El festival s’obrirà el dijous 11 a la biblioteca amb l’activitat familiar gratuïta Jazz & Kids (17.30 h), amb el jazz manouche de Daphne Trio: Marta Sierra (violí), Oriol Barberà (guitarra) i Stuart Grant (contrabaix). El mateix dijous, al Teatre Municipal, es projectarà la pel·lícula Cotton Club (1984), de Francis Ford Coppola, en versió original subtitulada. Aquesta sessió de Jazz & Cinema l’organitza el cineclub Garbí i també és gratuïta.

Per al divendres 12 hi ha prevista l’actuació, a la plaça Nova, del Víctor de Diego Group. El prestigiós saxofonista basc actuarà acompanyat pel seu germà, el trompetista Juan de Diego, Abel Boquera a l’orgue i Caspar St. Charles a la bateria (19 h, gratuït). La jornada de divendres es completarà amb la proposta musical, enològica i gastronòmica Jazz & Rouge, al Centre Fraternal, on es portarà a terme un maridatge entre la música de la cantant palafrugellenca Anna Sáez i les tapes de Toni Sáez, del restaurant L’Arc, i vins de la DO Empordà, amb la participació del fotògraf Jordi Cané. El preu del Jazz & Rouge és de 23 euros (places limitades), però el festival també ofereix un paquet que inclou aquesta activitat i el concert de Robin McKelle per un total de 35 euros. El dissabte 13 s’han programat, a la plaça Nova, les actuacions de Laura Simó & L’Energia Big Band i els combos de l’Escola de Música de Palafrugell (12 h).

Diumenge, el festival es clourà amb diverses activitats gratuïtes: una cercavila pels carrers del centre amb la xaranga de l’Escola de Música de Palafrugell (11 h), que sortirà de L’Energia i anirà fins a la plaça Nova, on a les dotze del migdia començarà l’actuació de la cantant Janine Johnson, acompanyada per David Pastor (trompeta), Gabriel Amargant (saxo), Joan Vinyals (guitarra), Mark Aanderud (piano), Isaac Coll (baix) i Pere Foved (bateria). A les 20 h, al pati de la biblioteca, tindrà lloc un concert de Red Pèrill , el projecte unipersonal de Marc Mateu (veu i teclats), coorganitzat per l’àrea municipal de Joventut i Nosa Col·lectiu. El músic igualadí defineix la seva proposta com “soul eclèctic d’autor (?)”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Una marató de llibres i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran