Llibres

Presenten el llibre de Fires de Sant Narcís

Hi han intervingut deu escriptors novells i deu il·lustradors professionals

La festa major de Girona ja té el llibre d’enguany: Anar a Fires. Mirades creuades (II). Es tracta del segon volum de la publicació sobre l’experiència i els records de les Fires de Girona, que va començar l’any passat. Aquest cop s’han buscat deu escriptors novells –alumnes i exalumnes de l’Aula d’Escriptura– i deu il·lustradors professionals, que han interpretat els seus textos gràficament. Igual que en el llibre de l’any passat, s’han buscat diferents autors vinculats a la ciutat perquè expliquin com han viscut les Fires o com s’imaginen que podrien haver estat viscudes. Són persones de diferents generacions i, per tant, en diferents etapes del seu procés de creació que estableixen un diàleg entre text i il·lustració.

L’edició d’aquest any inclou els textos de Magda Bistriceanu, Aurora Gómez, Mamen Juan-Torres, Maria Carme Oliver, Agnès Valentí, Josep Maria Codina, Francesc Haro, Quim Oliver, Albert Prat i Josep Solés, i les il·lustracions de Roser Bover, Montserrat Costa, Carme Masià, Roser Oliveras, Carme Sanglas, Vicenç Huedo, Mim Juncà, Àlex Nogué, Josep Maria Oliveras i Kim Perevalsky.

El llibre es va presentar ahir a la sala de plens de l’ajuntament de Girona, on es van aplegar els autors de les obres, com també altres persones que han fet possible el llibre. Entre les autoritats, hi havia l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, que va destacar el resultat final, “que es guardarà en moltes lleixes de moltes llars”. “És un llibre molt cuidat i amb una utilitat futura”, afirmava Boadas, amb il·lustradors “de molt de recorregut” i autors “de gran qualitat literària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia