Patrimoni

Panoràmica pels cents anys de la Punxa

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona va commemorar ahir el centenari de la concessió de la llicència d’obres de la casa Teixidor, la Punxa, amb una exposició que condensa els cent anys d’història d’aquesta edificació emblemàtica i una taula rodona que va congregar cinc interlocutors que, des de les seves diferents perspectives, van oferir un ampli espectre de la rellevant obra de Rafel Masó.

Per començar, Joaquim Nadal, com a alcalde de l’època en què es va comprar i restaurar l’edifici per part del Col·legi d’Aparelladors, salvaguardant-lo de la demolició, va fer un repàs del context social i urbanístic de la Girona de la dècada dels vuitanta, uns anys en què es va produir “la gran transformació de la ciutat”. D’una Girona “encongida” a la seva “modernització”, tot destacant la tasca del col·legi com a capdavanter d’almenys dues operacions vitals per al patrimoni: salvar la Devesa i l’operació de la Punxa. Tot seguit hi van intervenir Enric Mirambell, com a cronista dels anys previs; el president del col·legi, Miquel Vendrell; un dels arquitectes, Joan Tarrús, per explicar el conscienciat projecte de reforma de l’edifici de la a Punxa, i, per acabar, Josep Pujol, historiador de l’art especialitzat en la vida i l’obra de Rafel Masó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia