Art

Obrir portes a l’art

Artisticus neix com un web i una associació creats per Xavier Santos per ajudar a difondre els artistes gironins i posar-los en contacte amb el món de l’empresa

La presentació d’Artisticus reunirà artistes i empresaris, el 20 de novembre al CaixaForum

Xavier Santos és un professional gironí vinculat al món de l’empresa i els recursos humans. La seva passió pel món de l’art l’ha portat a crear, d’una manera desinteressada, un web i una associació anomenats Artisticus, que tenen com a principal objectiu la difusió de l’obra dels creadors gironins d’art contemporani. El web és una manera àgil de donar a conèixer a un públic ampli i divers el que estan fent aquests artistes, que no sempre ho tenen fàcil per fer arribar al públic el seu treball, però a la primera plana del mateix web ja es veu que Artisticus vol anar molt més enllà, quan es presenta com un “espai de difusió artística amb l’objectiu de promocionar i fomentar el mecenatge gironí”. Vincular l’art i el món de l’empresa és una prioritat per a Santos, que ja ha fet un altre pas en aquesta línia: la presentació pública d’Artisticus, que tindrà lloc el dimarts 20 de novembre al CaixaForum Girona (18.30 h), com un acte adreçat sobretot a artistes i empresaris, és a dir, “tant a directius com a propietaris d’empreses”. En el mateix acte, el professor José María Álvarez de Lara, fundador del Centre Esade d’Indústries de la Cultura i de la Fundació Inov-Culture, oferirà una conferència sobre “la connexió entre l’empresa i l’art i el benefici que en pot treure l’empresa”, en paraules de Santos, que defineix aquest acte com el començament de “tot un procés pedagògic” en un país en què aquesta connexió mai no ha estat gaire evident per a la majoria dels possibles implicats.

“S’està parlant molt de mecenatge, però no de com poden contactar les empreses i els artistes. És el que nosaltres volem afavorir per mitjà d’Artisticus, perquè després les dues parts estableixin pel seu compte quina pot ser la seva modalitat de col·laboració, ja sigui la compra d’obres o la seva exposició a les instal·lacions de la mateixa empresa”, explica Santos, que va començar a donar forma a aquest projecte fa un parell d’anys i ara ja està preparat per donar-lo a conèixer públicament. Això inclou poder mostrar un web, artisticus.cat , en què ara mateix ja estan presents una trentena de pintors, escultors i fotògrafs: Albert Aparicio, Axel Rodríguez, Ció Abellí, Daniel Lleixà, Dolors Bosch, Emili Biarnés, Eugeni Prieto, Francesc Hereu, Genís Carreras, Ignasi Esteve, Jaume Canet, Javier Garcés, Jordi Bofill, Jordi Bosch Lleó Barraca, Jordi Gispert, Josep Canals Miquel, Josep Marsà, Leo Alejo, Manel Palahí, Marc Estany, Maria Mercader, Montserrat Guanter, Ma. Àngels Feliu, Ma. Dolors Noguer, Neus Font, Nico Nubiola, Núria Bolivar, Núria Efe, Pep Aymerich, Pep Camps, Raquel Moron, Rosavictòria i Torrent Pagès. L’apartat de cada artista inclou un text explicatiu que va més enllà del típic currículum vitae i inclou informació sobre la seva obra, els materials que utilitza i les exposicions que ha fet. També hi ha un enllaç que deriva al web personal de l’artista. Un bon aparador virtual per a l’art gironí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona